RU  UA

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

У Києві мешканці багатоповерхівки вже більше доби без світла і води: люди в розпачі

У Шевченківському районі Києва мешканці багатоповерхівки більше доби сидять без електрики та води, але комунальники повідомляють, що грошей на заміну згорілого трансформатора у них немає.

Про це повідомляє "Київ оперативний".

Мешканці будинку на вул. Салютна, 42/46 звернулися до ЗМІ, бо в багатоповерхівці вже більше доби відсутні електрика та вода через згорілий трансформатор. Будинок не газифікований, кияни не можуть навіть заварити собі теплий чай, щоб зігрітися під час нічних морозів.

При цьому в ЖЕКу мешканцям кажуть, що немає грошей на заміну згорілого трансформатора.

"Зверталися в ДТЕК, відповідь - "ми не обслуговуємо внутрішньобудинкові мережі, зверніться до ЖЕКу". Звернулися до ЖЕКу, а там навіть немає штатного електрика, а на заміну трансформатора немає у них грошей. Виходить замкнуте коло. Весь будинок зареєстрував заявки 1551, але це не дає ніякого результату", - повідомляють мешканці.

Жителі багатоповерхівки в розпачі і просять про допомогу.

Фото: Скрін Google maps

Пізніше ситуацію прокоментували в компанії ДТЕК Київські електромережі.

"18 жовтня на диспетчерську ДТЕК Київські електромережі надійшла заявка від спеціаліста ЖЕК "Діброва", що обслуговує електрообладнання будинку за адресою Салютна 42/46 на включення після ремонту трансформаторів струму будинку, що здійснював ЖЕК.

О 16.00 18 жовтня фахівці ДТЕК Київські електромережі провели включення, однак воно виявилось не успішне, через несправність обладнання трансформаторів струму. Тому спеціаліст ЖЕК продовжив ремонтні роботи внутрішньобудинкового енергообладнання", - йдеться в заяві.

19 жовтня о 10.20 ЖЕК завершив роботи і фахівці ДТЕК Київські електромережі провели включення будинку. Наразі мешканці зі світлом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Київ цього тижня прийшли перші нічні морози. Температура повітря в ніч на 19 жовтня опустилася до -1 градуса.