RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Під Києвом люди доби живуть без світла: відео

В cелі Вишенька Київської області другий день у будинках немає світла. Місцеві жителі влаштували мітинг.

Про це повідомляє dtp.kiev.ua.

У Бориспільському районі другий день люди мешкають без світла. Представники ОТГ не роблять жодних дій. Люди, у свою чергу, вирішили влаштувати несанкціонований мітинг, вони перекрили трасу Бориспіль-Київ.

За словами мітингувальників, вони мерзнуть, тому що у їх будинках не підведено газ. Керівництво села та районного управління Київобленерго зазначають, що вони, у зв'язку зі святами, нічого не робитимуть.

Зазначається, що до людей приїхали правоохоронні органи.

В той же час в компанії ДТЕК Київські електромережі вказали, що за період з 24 грудня по 27 грудня через перевантаження в мережі відбулося 2 аварійних відключення кабельної лінії 10 кВ (Л-29 Вишеньки), яка живить частину вулиць 10 населених пунктів Бориспільського району.

"Відключення енергообладнення сталося через різке збільшення навантаження на мережі в період низьких температур. Це пов’язано з тим, що клієнти дедалі частіше для обігріву будинків використовують електроенергію та вмикають опалювальні прилади та потужну побутову техніку одночасно. Як наслідок, різко збільшується навантаження на електромережі області, призводить до аварійних знеструмлень", - вказали в компанії.

В обох випадках, де це було можливо, компанія підключала до резервної лінії частину клієнтів аби відновити електропостачання якнайшвидше.

Для уникнення в подальшому аварійних ситуацій фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі провели позапланову заміну частини ділянки пошкодженої кабельної лінії на нову ізольовану повітряну. Ці заходи знизять ризик аварійних знеструмлень та покращать надійність електропостачання мешканцям 10 населених пунктів Бориспільського району, зазначили в компанії.

Раніше "Апостроф" писав, що в Міненерго прокоментували чутки про відключення тепла в українських будинках на період новорічних свят через брак газу.