RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Заморозили на 25 років: Київський метрополітен готовий добудувати станцію на Львівській площі

‚Київський метрополітен готовий добудувати станцію метро на Львівській площі, на яку місцеві жителі чекають уже 30 років. Проте нинішній проект вказує на те, що вихід зі станції буде дещо не там, де планувалося спочатку.

Про це повідомило видання "Сегодня".

Так, нещодавно Київським метрополітеном було оголошено тендер проекту з будівництва виходу зі станції метро "Львівська брама". Проектні роботи коштуватимуть міському бюджету 73,4 мільйона гривень.

Головною особливістю нового проекту стало те, що тепер вихід станції метро вказано не в тому місці, де його обіцяли збудувати у попередні роки. Тепер він буде не на Львівській площі, а трохи далі – у районі вулиць Січових стрільців та Кудрявського узвозу. Це пов'язано із рішенням Київської міської ради від 14.10.2010 № 88/4900. У ньому накладено мораторій на нове будівництво та відведення земельних ділянок у межах Львівської площі. Очевидно, що для такої будови, як вихід зі станції метро, мораторій можна було б зняти. Але натомість у проекті просто вказали інше місце будівництва. Це може обурити місцевих жителів, оскільки вони чекають на цю станцію метро вже не один десяток років.

Лише проект

Тим часом у Київраді пояснюють, що зараз лише оголошено тендер на проектні роботи. Його призначено на 22 лютого. Якщо він відбудеться, то переможець розроблятиме проект стаціонарного конкурсу до 2023 року.

У Київраді стверджують, що точніша інформація буде відома лише тоді, коли буде оголошено переможця тендеру. Саме тоді будуть відомі всі деталі проекту, включаючи остаточне розташування виходу зі станції метро.

Раніше ми також повідомляли про те, як якийсь час тому київські дигери показали відео "втомленого" метро.