RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

24 населених пункти Київщини знову зі світлом - ОВА

Звільнені від російських окупантів території Київської області поступово повертаються до нормального життя. Зокрема, силами електромонтерів "ДТЕК Київські регіональні електромережі" вдалося повністю або частково повернути світло до 24 населених пунктів області.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк у Telegram.

За його словами, протягом 4 квітня відновлено електропостачання у населених пунктах Баришівського, Броварського, Макарівського, Києво-Святошинського та Вишгородського енерговузлів, які були знеструмлені через бойові дії. Загалом світло зʼявилося у 7696 домівках.

"Аварійно-відновлювальні бригади приступають до роботи одразу після розмінування територій. В першу чергу фахівці компанії відновлюють високовольтні мережі 110-35 кВ, які забезпечують електропостачання населених пунктів. Після цього розпочнуть відновлення розподільчих мереж 10-0,4 кВ, які живлять безпосередньо житлові будинки", – підкреслив він.

Павлюк наголосив, що вже невдовзі почнеться ремонт зазначених розподільчих мереж, фахівці співпрацюють з Територіальною обороною та Збройними силами України для отримання доступу до місць пошкоджень.

"Без світла залишаються мешканці 473 населених пунктів у Київській області. Роботи продовжуються", – наголосив очільник Київщини.

Раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков анонсував початок відбудови зруйнованих мостів в Київській області. На відновлення кожного мосту, за попередніми оцінками, необхідно від двох до трьох місяців.