RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал з "Багговутівським": "Галжитлобуд" отримав сертифікати за незакінчений ЖК і тисне на інвесторів

У 2017 році "Галжитлобуд" почав будівництво ЖК "Багговутівський", у 2021 він отримав сертифікат про готовність, але в ЖК досі не підключена електрика, газ, вода і не проведено каналізацію.

Про це йдеться в сюжеті "Галжитлобуд": ошукані вкладники, вигрібна яма під ЖК, кримінал, корупція і ще багато цікавого" на каналі Smile of Justice. Інформацію щодо ЖК доповнив Гончарук Олександр - голова ОСББ "БАГГОВУТІВСЬКИЙ".

На початку 2022 Олександр офіційно став Головою ініціативної групи, від якої почав роботу по створенню ОСББ. Він зазначає, що придбав квартиру в ЖК, коли на тому місці ще не було котловану.

В лютому 2022 року інвестори повідомили про відсутність підключення до мереж будинку до НКРЕКП. В результаті стало відомо, що забудовник не подав проектну документацію для підключення до ДТЕК. Також відповідний лист був направлений меру Києва Віталію Кличко, але він досі залишається без відповіді.

"Галжитлобуд" у відповідь на подачу листів пригрозив інвесторам, що передасть будинок до управлінської компанії, хоча раніше було заявлено про формування у ЖК ОСББ. Такий крок від забудовника є незаконним, проте погрози не припинились.

Також раніше ОСББ "Багговутівський" направило замовникам проекту листи з питанням про те, коли будівництво ЖК буде завершено, мережі проведені тощо. У відповідь було заявлено, що до кінця жовтня проект має бути "переданий", проте не вказано, що його завершать чи добудують до цього терміну.

У серпні 2022 власники квартир у ЖК вирішили звернути увагу на свою проблему, розмістивши по місту борди зі зверненнями до забудовника. Проте за тиждень борди були здерті, і "Галжитлобуд" похизувався цим у своїй Вайбер-групі, виявивши неповагу до інвесторів і організаторів цієї акції.

Також був створений сайт, де у деталях розписано про кейс "Багговутівський" і дії "Галжитлобуду". Сайт був заблокований з невизначених причин.

У вересні 2022 інвестори зробили обхід ЖК із записом, щоб продемонструвати його реальний стан. Згідно з зібраними даними, ЖК не був на той час підключений до жодної з мереж. При цьому раніше "Галжитлобуд" мав опублікувати проекти щодо підключення, але їх досі немає.

Наразі через дощі затоплений паркінг ЖК, шахти ліфтів, які знаходяться під несучими конструкціями будівлі. Це можливо тільки в разі серйозних порушень в технології будівництва, зазначають автори.

Тим часом на першому поверсі ЖК відкрилося відділення поштового оператора, працівники якого користуються непідключеним туалетом, тобто нечистоти зливаються в яму, яку забудовник зробив під будинком.

"Представники забудовника постійно підштовхують ОСББ до злочину – прийняти будинок в управління як є, під обіцянку, що все буде дороблено потім. В разі незгоди забудовник натякає вкладникам, що легко обійде їхній спротив, маючи великий досвід у корупційних схемах", - зазначає автор сюжету.

Інвестори "Багговутівський" вже звернулися до прокуратури, що призвело до відкриття кримінальної справи щодо низки порушень при будівництві ЖК.

Проте, попри скандал із цим проектом, "Галжитлобуд" анонсував нове будівництво – тепер у Львові.