RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нічим дихати: Київ увійшов до двадцятки міст з найвищим рівнем забруднення повітря, відео

Київ увійшов до топ-20 міст світу з найвищим рівнем забруднення повітря. В українській столиці дійсно є проблеми з повітрям, і це доводять статистичні дані експертів.

Про це повідомляє IQAir.

Фахівці IQAir складають рейтинг найбільш забруднених міст планети. В оновленій версії рейтингу за 28 березня 2021 року, Київ зайняв 18-й рядок. Примітно, що рано вранці 28 березня Київ був на п'ятому місці. Серед європейських міст в першу десятку рейтингу потрапили столиця Болгарії - Софія, італійський Мілан і македонський Скоп'є. Рейтинг очолили Катманду (Непал), Колката (Індія) Дакка (Бангладеш), Пекін (Китай), Мумбаї (Індія).

Найбільш "брудними" в столиці визнані Дніпровський, Дарницький і Деснянський райони. У неділю, 28 березня 2021 року, рівень забруднення в цих районах досяг позначки понад 200 одиниць.

Київ постійно потрапляє в рейтинг IQAir. Погодні умови сильно впливають на стан Києва в рейтингу. Наприклад, коли на вулиці туман, це також впливає на забруднення повітря. Фахівці-екологи кажуть, що ситуація в Києві нормальна, її не можна назвати критичною. У майбутньому, за словами експертів, повітря може очиститися, але зараз регулярно доводиться спостерігати за його змінами то в хорошу, то в погану сторону.

Як писав "Апостроф" раніше, 28 березня в Києві на Троєщині спалахнула серйозна пожежа.