RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

У Києві COVID-19 б'є по дітях - в місті критична ситуація через британський штам

У Києві, де за минулу добу, 14 квітня, виявили 1 625 нових випадків зараження на коронавірус, 80% всіх випадків захворювання викликані британським штамом Covid-19.

Про це заявив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, пише "Обозреватель".

Він наголосив, що ліжка в лікарнях для хворих на коронавірус є, але з киснем ситуація критична. Фактично кожну годину в комунальних установах розгортаються додаткові ліжка. На даний момент ліжковий фонд Києва офіційно становить понад 5 500 ліжок. Також приймає пацієнтів з Covid-19 Національна академія медичних наук, де ліжка додатково забезпечуються киснем.

"Але ситуація із забезпеченням киснем в Києві дійсно критична. Ми йдемо за сценарієм Івано-Франківська або Чернівців. У Києві максимально циркулює британський штам - це підтверджено Центром громадського здоров'я. Фактично 80% всіх випадків захворювання на коронавірус викликані саме цим штамом", - сказав Рубан.

За його словами, цей штам викликає захворювання, перш за все, у молоді дітей і підлітків.

"Реєструються випадки у людей від 20 до 40 років. Інкубаційний період цього збудника - від 3 до 7 діб. На жаль, на 7-му добу при самолікуванні можуть бути ускладнення, в результаті чого потрібне складне лікування із забезпеченням реанімаційного обладнання", - пояснив Рубан.

Як повідомляв "Апостроф", дослідження українських вчених показало, що британський штам коронавірусу в нашій країні найчастіше виявляють в західних областях і в Києві.