RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чи будуть відкриті храми на Великдень: у Києві провели рейд і зробили церквам попередження

Церкви не дотримуються заходів безпеки в умовах карантину, тому святкові богослужіння на Великдень в деяких зонах будуть заборонені.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 розповів глава ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

За його словами, в Києві були проведені рейди по всіх храмах, в ході яких експерти встановили, що не дотримуються жодні протиепідемічні правила відповідно до домовленості, яка була укладена в четвер і п'ятницю.

"Було велике скупчення людей, відсутність дистанції, відсутність масочного режиму при проведенні богослужінь. Тому на Великдень будемо проводити додаткові заходи, встановлювати додаткові пости для дотримання режимів", - попередив Рубан в ефірі телеканалу.

Він додав, що в червоних зонах карантину богослужіння будуть під забороною, а для порушників правил безпеки передбачені грошові штрафи. Більш того, штрафні санкції будуть накладатися не тільки на громадян, але і на організаторів святкових богослужінь.

"Що стосується переходу в різних регіонах в різні зони, то в червоних зонах такі свята будуть повністю заборонені як масові заходи. Але оскільки йде зменшення захворюваності по ряду регіонів, то вони будуть, але з певними обмеженнями. Перш за все передбачені штрафи для громадян, які не дотримуються правила безпеки, - це 170 грн і 220 грн. Що стосується церков, дійсно, там є адміністрація, суб'єкт, який організовує заходи, штрафні санкції будуть накладатися на них. Цього не хотілося б робити, з кожної адміністрацією обговорювався план дій і заходів , які будуть, і ми будемо тільки посилювати в Києві такі заходи", - резюмував Рубан в ефірі телеканалу Україна 24.

Також читайте матеріал "Апострофа": Онлайн або в церкву: як будуть проходити богослужіння у Вербну неділю і на Великдень.