RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Аеропорт "Київ" припинить роботу на тривалий термін: названа причина

Аеропорт "Київ" (Жуляни) в 2023 року закриють на 8-9 місяців, щоб подовжити і посилити смугу. Це дозволить без обмежень приймати всі літаки базового лоукостера Wizz Air - Airbus A320 і A321.

Про це заявив на прес-конференції глава ради директорів підприємства Денис Костржевський, повідомляє Avianews.

Останній тип літака не може літати в «Київ» з повним завантаженням. При цьому Wizz Air планує відкрити новий дальній рейс з Абу-Дабі в українську столицю в аеропорт Бориспіль.

Аеропорт отримає фактично нову смугу. Відзначено, що потрібно буде демонтувати старе покриття з асфальту, посилити основу, а потім звести нове покриття з бетону, яке буде мати міцність PCN 72. Довжину смуги в ході робіт хочуть збільшити на 460 метрів, до 2770 метрів.

Крім того, планується посилити покриття руліжних доріжок і перону зі стоянками для літаків, щоб їх могли використовувати більш важкі авіалайнери. Також один з двох курсів смуги отримає інструментальну систему посадки ILS категорії II ICAO. Це дозволить літакам сідати при видимості не менше 350 метрів.

У цьому році планується вибрати проектувальника, а у 2022 - провести посилення поверхні аеродромних покриттів без припинення польотів.

За прогнозом Костржевського, вартість робіт - від 2,5 до 5 млрд грн. Ці кошти планується залучити з бюджету Києва, державного бюджету або використовувати змішане фінансування.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в міжнародному аеропорту "Бориспіль" сталася пожежа.