RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Коли в Києві стартує пляжний сезон: названо терміни і кращі місця для відпочинку

Столичні комунальники активно готують муніципальні пляжі до купального сезону. Однак сезон купання стартує лише тоді, коли температура води підніметься до +18 градусів. Ще одна умова для відкриття пляжів - отримання ними паспортів готовності.

Про це повідомляє "Офіційний портал Києва" з посиланням на слова начальника Управління екології та природних ресурсів Олександра Возного під час засідання Колегії КМДА.

За словами Возного, 9 муніципальних пляжів цьогоріч готуються отримати міжнародну екологічну відзнаку "Блакитний прапор".

"Цього року столиця подала дев’ять пляжів для отримання міжнародної екологічної відзнаки "Блакитний прапор". Це пляжі: "Дитячий", "Золотий", "Пуща-Водиця", "Веселка", "Венеція", "Молодіжний", "Троєщина", "Чорторий" та "Галерний", – зазначив головний київський еколог.

Наразі комунальники вже здійснили всі екологічні, санітарні та протиепідемічні заходи. Окрім того, постійно слідкують за якістю питної води та піску.

З'явилися переодягальні, души та туалети. Пляжі обладнані питними фонтанчиками та тапчанами. Для забезпечення безпеки на воді встановлено рятувальні вежі та пункти надання першої невідкладної допомоги, укомплектовані необхідними медикаментами. Після відкриття пляжів комунальники щоденно прибиратимуть сміття та регулярно оновлятимуть пісок.

Возний підкреслив, що лабораторні дослідження води для купання проводитимуться після досягнення температури у водоймах 18 градусів. На підставі результатів досліджень пляжі мають отримати відповідні паспорти готовності.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що поліція встановила в Києві симулятори зіткнення в ДТП. Мета кампанії - заохотити водіїв та пасажирів пристібатися під час їзди в автівках.