RU  UA

Веселощі для кожного: до Дня Києва приготували насичену програму

У вихідні 29-30 травня Київ святкує День міста та День столиці. На киян та гостей міста чекає справді насичена програма.

Найближчими вихідними місто каштанів відзначає подвійне свято. День столиці припадає на суботу, 29 травня. А от день Києва святкуватимуть в неділю, 30 числа.

Традиційно, основними локаціями святкувань стануть Арка дружби народів та Співоче поле. Цьогоріч відзначатимуть ці дні з урахуванням усіх карантинних вимог.

З творчістю Шевченка, Малевича, Примаченка та інших українських художників мешканці та гості міста матимуть змогу ознайомитися на виставковому проекті "Велика сімка".

У суботу на киян та гостей міста чекає урочисте відкриття ювілейного Міжнародного кінофестивалю "Молодість". Протягом тижня там продемонструють близько двохсот кінострічок.

На Співочому полі відбудеться музичний фестиваль. Серед хедлайнерів - Руслана, ТНМК, Green Grey та Kozak System. На гостей також чекають майстер-класи, фудкорти та зони відпочинку.

Тими ж днями у центрі столиці проведуть Всеукраїнські змагання. Зокрема, зі спортивного орієнтування, кікбоксингу та вітрильної регати.

Не залишаться без веселощів і маленькі кияни. Для них запланували крос-похід у Голосіївському лісі та фестиваль дитячої творчості. А от конкурси з юнацької журналістики, гри в шахи та краєзнавчих робіт стартують в онлайн-форматі.

У неділю зранку і до обіду рух центром столиці перекриють. Дорогу звільнять для учасників благодійного "Пробігу під каштанами". Він, до слова, пройде у двох форматах: онлайн та офлайн. Якщо побігати у центрі Києва не вийде, то за допомогою мобільного додатку долучитися до акції можна навіть у найближчому парку.

А от піротехніку на свята використовувати не будуть. Згідно з рішенням КМДА, феєрверки, салют та фаєри суворо заборонені.