RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зростання тарифів на тепло в Києві: хто буде платити дорожче, а хто - ні

У Києві для деяких категорій споживачів підвищили тарифи на опалення. Але ціни на тепло та гарячу воду лишилися незмінними для більшості киян.

"Апостроф" розовідає, скільки тепер коштує опалення.

Хто платитиме більше за тепло

На тепло підвищилися лише для комерційних та бюджетних установ. Для житлових будинків тариф лишається незмінним, тобто більшість киян платитумуть як і раніше.

"Встановлено нові тарифи КП «Київтеплоенерго» для трьох категорій споживачів: бюджетних і комерційних установ, а також релігійних організацій", - повідомляють у "Київтеплоенерго".

Скільки тепер коштує опалення

Бюджетні, релігійні установи та комерційні організації раніше платили 11 600 грн з ПДВ/тис. куб. м. З жовтня цього року ціна закупівлі газу для них підвищиться майже до 25 000 грн з ПДВ/тис. куб. м. Таким чином, в Києві в два рази підняла тарифи на тепло для релігійних, комерційних і бюджетних організацій. З жовтня 1 Гкал тепла (з ПДВ) коштуватиме 2 876 гривень, хоча раніше він коштував 1 654 гривні.

Для звичайного населення ціна на гарячу воду та опалення не зміниться, тобто лишиться на рівні минулого опалювального сезону. Відповідно, для населення тариф Київтеплоенерго на опалення становить 1654,41 грн/Гкал, а на гаряче водопостачання – 97,89 грн/м³.


Раніше "Апостроф" повідомляв, коли в Києві увімкнуть тепло в житлових будинках.