RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

У Києві дітей з ковідом у важкому стані забрали до лікарні: фото

Хлопчики-близнюки заразилися коронавірусом і вже 16-й день знаходяться в реанімації Київської дитячої інфекційної лікарні.

Про це в Facebook розповіла мама дітей Людмила Кошилєва.

За її словами, вона не зводить очей з хворих дітей і постійно дивиться на монітор, який показує сатурацию її сина.

"Привезли апарат ШВЛ... сказали, що про всяк випадок.... при підключенні до ШВЛ, шанси на життя зменшуються. Боже допоможи, нехай він дихає сам... Треба годувати дітей... Як? По краплі зі шприца, швидко одягаючи маску з киснем і перевертаючи на бік, тому що сатурація падає, і у мене холонуть руки, боюся давати другі дві краплі харчування", - розповідає Людмила.

У одного з синів, за словами жінки, тривають дистонічні атаки і він боїться будь-якого шереху в реанімаційному відділенні.

Людмила, постійно стежачи за дітьми, не помітила, як у неї самої підвищилася температура тіла. Мати близнюків зазначила, що хлопчики перебувають в реанімації вже 16 днів і їх стан як і раніше важкий.

Ситуацію з хлопчиками-близнятами в реанімації прокоментувала волонтер Леся Литвинова. Вона дивується, як на маму дітей може навалитися стільки проблем одночасно.

За словами Литвинової, двійнята народилися важкими і у них ДЦП.

"Тато хлопчиків помер від інфаркту, коли їм був усього місяць. Війна. Чуже місто. Свій власний тато, який взяв на себе допомогу з хлопцями, вмирає від онкології... Тепер ковід. Діти важкі в реанімації. Люда, яка кидається від одного до іншого, не звертаючи уваги на свій стан", - продовжила волонтер.

Леся Литвинова також закликала допомогти небайдужих українців та назвала хлопчиків "бійцями", які не можуть самостійно вийти з оточення.

Раніше ми вже писали про жахи інфекційної лікарні в Києві, куди надходять заражені COVID-19 пацієнти.