RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Різдво та Новий рік у Києві: список усіх святкових локацій

Головну ялинку країни запалять на Софійській площі напередодні Дня святого Миколая - 18 грудня. 31-метрове дерево прикрасять 10-кілометровою гірляндою та 20 тисячами іграшок червоного та золотого кольорів.

Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі КМДА.

Софійська площа

Темою головної святкової локації на Софійській площі стане народження Ісуса Христа. Основу новорічного дерева буде виконано у вигляді традиційного вертепу, який за задумом авторів має стати найбільшим у Європі. Навколо ялинки встановлять фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників. Також там з'являться фотозони, дитячі іграшки, майстерня, музей новорічних прикрас, сцена, де відбудуться виступи та конкурси.

Навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому розмістять ковзанку у формі тунелю. На площі організують теплу арт-зону для відпочинку. Там же відвідувачів зустрічатимуть яскраві комети, що символізують різдвяні зірки. Святкову атмосферу створить різдвяна музика.

"Різдво на Подолі"

На Контрактовій площі 19 грудня відкриється велика локація "Різдво на Подолі". Організатори облаштують велику снігову гірку, атракціони та резиденцію святого Миколая.

У фуд-зоні з будинками у стилі традиційних європейських ярмарків продаватимуться різдвяні сувеніри ручної роботи. Киян та гостей столиці забезпечать смаколиками відомий гастрофестиваль “Вулична їжа” та “Бухта”.

Біля оглядового колеса з'явиться унікальна ковзанка довжиною понад 200 метрів і шириною 6 метрів, з альтанкою для відпочинку, кафе та музичною сценою. У центрі буде розміщено лаунж-зону з оркестром та сцену. Локацію прикрасять 20 тисяч ліхтарів.

Арка Дружби народів

На пішохідно-велосипедному мосту на гуляючих чекатимуть новорічна ялинка, затишна лаунж-зона зі столиками та гарячими напоями.

17-20 грудня біля Арки дружби народів відбудеться зимовий фестиваль Snigfest. Цього року декорації вразять своїми масштабами та особливим стилем, натхненним оперою.

Подія складатиметься з двох частин – української кваліфікації 17 грудня та міжнародного контесту 18-19 числа. Обидві частини припускають дві категорії – ейр (трюки на трампліні) та джиб (трюки на перилах). Вперше у жіночому заліку візьмуть участь райдери із шести країн.

Свою участь у змаганнях, окрім українців, уже підтвердили спортсмени з 20 країн світу, у тому числі із США, Франції, Австрії, Грузії, Нідерландів, Великобританії, Норвегії, Данії.

Парк Шевченка

Вже 17 грудня парк імені Тараса Шевченка перетвориться на велику країну святого Миколая, прикрашену святковою ілюмінацією та інсталяціями. Діти та їхні батьки зможуть відвідати новорічну ялинку, резиденцію Миколая, фотозони, зону фудкорту, Алею Добра та Алею Любові, територію Міколайчиків.

19 грудня, у День святого Миколая, на відвідувачів чекатиме концертна програма, а після – діджей-сет.

Раніше ми писали, що на День святого Миколая, 19 грудня, в Україну прийде серйозне похолодання. Такої низької температури цього року ще не було.