RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Робота на рівні гаража: мережі обурив рівень "реставрації" мосту Патона у Києві, фото

У Мережі з'явилися фото реставрованої ділянки мосту Патона, яка вже встигла поржавіти. Кияни у соцмережах бурхливо відреагували.

Про це повідомляє доктор філософії та дослідник історії радянської архітектури Семен Широчин.

На мосту Патона розкрили оновлену після реставрації секцію перил. За словами вченого, там є низка несподіванок для киян.

"Тепер замість зірки тут барельєф з підписом Архангел Михаїл. Причому тут він до мосту імені Євгена Оскаровича Патона?", - пише він.

Реставрація мосту Патона

Він додає, що обличчя Архангела відлили з "якогось порошкового матеріалу", а не чавуну, внаслідок чого воно вкрилося дрібними дірками.

Проте цим проблеми не закінчились. Так, на конструкції, яку оновили кілька тижнів тому, вже є іржа.

"Вся конструкція стоїть пару тижнів, а в складки лиття вже забилася купа бруду (...) Інший неминучий супутник горе-ливарників - іржа. Всі декоративні болти свіжовстановленої секції вже поржавіли. Як і поржавіла шишка, яку чомусь поставили по центру поручнів на місце молота. А там де шишка стояла в початковому проекті по краях перила - тепер пусто" , - додає вчений.

Іржа на мосту Патона

Реставрацію мосту Патона в Києві Широчин назвав "роботою на рівні гаража з 3Д принтером" та "підробкою".

Фото до реставрації Фото: Віталій Селик

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі з'явилося відео, як з мосту Патона в Києві кілька великих шматків падають у Дніпро.