RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Безкоштовний проїзд школярів у Києві: влада пояснила, що для цього треба зробити

У 2022 київські школярі, як і минулого року, мають змогу користуватися безкоштовно комунальним громадським транспортом. Однак для цього необхідно оформити "Електронну картку учня".

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Щоб школярі мали модливість безкоштовно їздити у тролейбуса, маршрутках та ін, батьки мають оформити оформити електронну картку учня до 1 березня 2022 року. Як зазначили у пресслужбі, станом на січень лише половина дітей мають новий документ. У іншому випадку батькам доведеться платити за дитину у кромадському транспорті.

Нагадаємо, проєкт «Електронна картка учня» розпочато у 2019 році. У КМДА неодноразово закликали батьків оформити документ, однак не всі знають про нього.

"Надалі місто буде використовувати нові сервіси як додатковий функціонал для карток, що зробить їх ефективним та сучасним інструментом для освітянської сфери, зокрема, для оплати харчування або контролю батьками за оцінками дітей", - додали у Київській міській адміністрації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві затвердили новий порядок роботи спецперепусток "Карантин", який набере чинності у випадку погіршення ситуації з коронавірусом.