RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відродження з попелу: столичний ТРЦ Retroville повертається до роботи

Вночі 20 березня у Києві прогримів потужний вибух. Російська ракета тоді влучила в торговельно-розважальний центр Retroville. Зараз ТРЦ частково відновлює роботу.

Подробиці - у сюжеті Апостроф TV.

Колись новий фасад ТРЦ перетворився на понівечену та місцями вщент спалену споруду. Одна з інвесторів проєкту Retroville Влада Молчанова той день згадує з жахом.

"Коли я поїхала, там все було в диму, неможливо було щось побачити. Зранку я була там на обʼєкті, я побачила, що вони потрапили практично всередину нашого магазину. Вони зруйнували Sportlife, який був прибудований та зʼєднувався коридором з торговельно-розважальним комплексом. Там був 25-метровий басейн і спортивний клуб. Його повністю знесло з лиця землі. Пошкодило 12-поверхову офісну споруду, пошкодило велику частину самого торговельно-розважального комплексу. Але це все дурниця, порівняно з тим, що там загинули люди", - пригадала забудовниця та засновниця компанії Stolitsa Group Влада Молчанова.

Утім лишати все як є інвестори не хотіли, а тому вирішили відбудувати Retroville. За два з половиною місяці частину ТРЦ відбудували і відкрили для киян. Одна з тих, хто чекав на відкриття ТРЦ, – Анастасія. Дівчина – вимушена переселенка з Сумщини. Вона добре памʼятає, коли російська ракета влучила в Retroville.

"Так, я на той момент була неподалік, чула, як все сталося. Всі дуже сильно злякалися, але все ж таки сподівалися на те, що торговельний центр відкриється, і всі вийдуть на роботу і ми зможемо його відвідати", - зазначила Анастасія.

Чекала на відкриття ТРЦ і директорка одного з магазинів – Олена. Жінка говорить, що відновлювати магазин почали з вивезення товару та ремоту.

"Потім весь товар був вивезений, потім знову ввезений. Потім все це було приготовлено до відкриття. Це було дуже багато днів, годин, зусиль всіх співробітників. Дуже багато роботи в це було вкладено", - пояснила Олена.

Відновлений фасад, нові зони для відпочинку та магазини вже чекають на покупців. Утім так виглядає лише частина ТРЦ. В іншій тривають відновлювальні роботи. Менше з тим, у відбудованому крилі ТРЦ кияни можуть не лише придбати нові речі, а й отримати послуги від паспортного столу та сервісного центру МВС.

"24 числа ми планували презентацію цього сервісного центру саме в цьому приміщенні. В приміщенні ТРЦ Retroville. З кінця березня ми поновили роботу в деяких приміщеннях територіальних центрів. І поступово, поступово сьогодні це вже останній центр, який запустили і поновили", - розповів начальник центру.

Серед послуг – реєстрація автомобілів, видача та поновлення водійського посвідчення. Киянка Лілія разом із батьком прийшли саме для цього.

"Тато – по водійські права європейського зразка, а я – по паспорт та загранпаспорт", - додала Лілія.

Директорка Retroville говорить, що повністю ТРЦ для відвідувачів планують відкрити вже в серпні.

"Ми закрилися 24 лютого, коли розпочалася повномасштабна війна. Після вибуху 20 березня ми одразу зрозуміли, що ми повинні відновити Retroville. Ми повинні показати, що він буде працювати, що він відновиться. І як символ України, що відроджується, ми покажемо, що торговельний центр можна після таких дій відновити, і що він має і може працювати", - зауважила генеральна директорка ТРЦ і БЦ Retroville Рената Якубченієне.

Відновлення ТРЦ - це не просто частина бізнесу. Це символ, що після війни Україна відновиться.

"Ми точно не здалися, і ми точно прийняли рішення для себе, що ми відновимо цей магазин, цей торговельно-розважальний центр, бо це мусить бути дуже символічно. Символічно для України, символічно для всіх, хто потрапив в аналогічну біду. А таких, на жаль, зараз людей, бізнесів, підприємств величезна кількість. Не здавайтеся. Як не здаються наші Збройні сили, як не здаються наші громадяни", - наголосила забудовниця та засновниця компанії Stolitsa Group Влада Молчанова.