RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як школярі Києва навчатимуться у новому році: влада прийняла рішення

Початок нового навчального року зовсім близько, у Києві очне навчання розпочнеться лише у тих школах, де у кроковій доступності є укриття на випадок повітряної тривоги. З 421 муніципальної школи столиці 22 працюватимуть виключно онлайн, тому що ані в них, ані поряд, укриттів немає.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

"Навчатиме школярів спочатку в онлайн-режимі і одна зі шкіл у Подільському районі, яка найбільше постраждала в результаті обстрілів столиці російськими варварами цієї весни. У школі ще триває ремонт", - додав він.

Інші – 95% шкіл Києва, за словами мера, працюватимуть у змішаному форматі навчання – як очному, так і онлайн. При цому усі, хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогоднішній день таке рішення ухвалили батьки 132 тисяч київських школярів.

Кличко уточнив, що за результатами перевірок усіх шкіл Києва більшість укриттів облаштовані та укомплектовані меблями – стільцями, партами. Також обладнані лежачі місця, є ігрові кімнати, санвузли. У приміщеннях укриттів можна розмістити 145 тисяч осіб.

Однак у деяких школах облаштування укриттів буде завершено лише до кінця вересня. До цього, у разі повітряної тривоги, учні та вчителі йтимуть у розташовані поруч укриття у кроковій доступності - у сусідніх школах чи метрополітені.

На сьогодні у Києві перебувають 60% від усіх дітей-школярів, 20% – за кордоном, ще 20% – в інших регіонах України. У той же час, школи та садки прийняли понад 4 тисячі дітей-переселенців, і їх кількість зростає.

Раніше "Апостроф" розповідав, що згідно з опитуванням, 70% батьків київських школярів згодні, щоб їхні діти навчалися очно.