RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Чи буде новорічна ялинка в Києві: влада дала відповідь

Попри всі спроби президента Росії Володимира Путіна вкрасти в українців радість на Різдвяні та Новорічні свята, ялинка в столиці все ж таки буде, і не одна.

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ми розуміємо, що масові заходи заборонені у воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік і Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року має бути. Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво. Незважаючи на різні думки від різних сторін - потрібно чи не потрібно - ми звернулися до бізнесу, який погодився не за бюджетні гроші, а за свої кошти встановити ялинки без новорічного пафосу", - розповів він.

За словами Кличка, буде кілька локацій у різних районах Києва.

"Це, так би мовити, натяк на те, що Новий рік та Різдво не проходять повз. Ялинки будуть встановлені", - наголосив мер столиці.

Читайте також: В Україні запалили першу новорічну ялинку: фото

Він уточнив, що буде встановлено і головну ялинку країни - на Софійській площі також. Це також буде зроблено за рахунок бізнесу?

"Але ми вирішили без масових заходів, без концертних програм, фастфудів. Буде встановлена лише ялинка, щоб нагадувало про новорічний настрій нашим дітям. Знаєте, не хочеться забирати у дітей Святого Миколая", - резюмував він.

Раніше "Апостроф" розповідав, що у Києві також з'явиться "мікроверсія" головної ялинки країни.