RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Де у Києві набрати води та купити ліків у разі блекауту: у КМДА відповіли

Якщо у Києві виникнуть проблеми з постачанням питної води, на такий випадок у столиці працюватиме система резервних джерел на кшталт бюветних комплексів, більшість яких має можливість підключення до генераторів.

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, столиця придбала та залучила для цього генератори, до яких оперативно підключаються 105 бюветів комунального підприємства "Київводфонд" та ще шість бюветів "Київводоканалу" на лівому березі.

Читайте також: Як працюватиме транспорт у Києві: Кличко зробив важливу заяву

Крім того, питну воду та воду для інших потреб доставлятимуть в пункти обігріву за необхідності.

Місто вже відпрацювало з комунальними службами транспортування цистерн з водою.

У випадку повної відсутності енергопостачання все одно працюватимуть магазини, що живляться від генераторів, й у яких можна буде придбати питну воду, зазначив мер.

У той же час аптеки КП "Фармація" також забезпечені резервними джерелами живлення і працюватимуть у разі повної відсутності електропостачання. Працюватимуть і частина аптек приватних мереж.

Кваліфіковану ветеринарну допомогу домашнім тваринам в умовах відсутності електропостачання надаватимуть комунальні ветлікарні, що входять до складу КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини", повідомив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що у Києві облаштовані та працюють понад 430 пунктів обігріву й за період відсутності в місті електроенергії після масованої ракетної атаки до них звернулося сотні людей. В основному – щоб зарядити телефони.