RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Як виглядає "таємна" 3-кілометрова лінія метро в Києві: у мережі показали фото

Київський метрополітен, який днями було зупинено через падіння людини на рейки, складається з трьох ліній – червоної, синьої та зеленої. Але пасажири не здогадуються, що всі три лінії поєднує "секретний" трикілометровий тунель.

Фотографії таємного транспортного об'єкта оприлюднили на Facebook-станиці "Спрага": у Києві цікаво".

Читайте також: У Києві перейменували три станції столичного метрополітену: відтепер без "Дружби Народів" та "Площі Льва Толстого"

"Червона, синя, зелена – три лінії київського метрополітену, відомі пасажирам. Багато хто припускає існування якоїсь секретної лінії для транспортування уряду у разі надзвичайної події (від ядерного вибуху до вибуху народного гніву), проте це неправда", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, щоб підземка нормально функціонувала, інженерам довелося побудувати додаткову гілку метрополітену, призначену для службового використання. Вона називається ССГ – службова сполучна гілка.

"Цей комплекс технічних тунелів використовують для перегонки потягів між трьома лініями метро. Довжина – понад три кілометри. ССГ з'єднує станції метро "Кловська", "Хрещатик" та "Майдан Незалежності", доступ туди обмежений", - вказано у повідомленні.

"Апостроф" повідомляв, що у Києві під час вибухів охорона ТРЦ не пустила людей у метро.

Вас також може зацікавити:

В Києві хочуть повністю відновити роботу 10 станцій метро: дата та список

У метро Києва зникли бюсти російських поетів

Метро на Виноградар бути: коли в Києві добудують зелену гілку