RU  UA

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Київрада встановила нові правила для МАФів: право на розміщення об'єктів визначатимуть через Prozorro

Київрада на своєму засіданні проголосувала за рішення, яке встановлює прозорі правила в роботі МАФів.

Про це повідомив у Facebook депутат Київради, співголова фракції "УДАР Віталія Кличка" Дмитро Білоцерковець.

"Київська міська рада виправила помилки минулих скликань та ухвалила проєкт рішення, відповідно до якого право на торгівлю в МАФах визначатиметься на електронному аукціоні. Торги відбуватимуться через систему Prozorro.Продажі", - повідомив Дмитро Білоцерковець.

Депутат зазначив, що зараз переважна більшість МАФів в столиці належить великим мережевикам, а малий бізнес "потрапив до них в кабалу".

"З середини нульових вони здавали в оренду малому бізнесу кіоски, тому що через відсутність прозорих правил власне малий бізнес не міг брати участь у торгах і купити собі право на розміщення об'єкта. А від міста вони постійно вимагали продовжувати їм договори без справедливих конкурсів. Фактично з'явилася інституція "мафії", яка не хоче відпустити малий бізнес з кабали. І до якої бізнес має сплачувати не в бюджет, а посереднику, який отримав документи на непрозорих правилах під впливом "партії регіонів", прокурорів, міліціонерів, судей тощо. Вони всі мали свої частки (квоти) на право обкладати даниною малий бизнес", - написав Білоцерковець.

Нові правила позбавлять малий бізнес необхідності працювати через посередників.

Раніше мер Київа Віталій Кличко повідомив, що на сесії 13 червня Київради голосуватиме за збільшення допомоги військовим на мільярд гривень. Таким чином, загальна сума витрат бюджету Києва на допомогу ЗСУ зросте до 7,5 млд грн.