RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Києві скандал в будинку-інтернаті - начальство крало у дітей їжу: фото і відео

У Києві спалахнув скандал у Святошинському дитячому будинку-інтернаті, де керівництво спіймали на крадіжці харчів у дітей.

Про йдеться в сюжеті програми "Вікна".

Батькам вихованців із розумовими та фізичними вадами, що живуть у соцзакладі, показали кадри з камер спостереження, розташованих на території інтернату. На відео кілька працівників: директорка, шеф-кухарка та бухгалтерка, які кожного дня виносять через чорний хід коробки з харчами.

Поки керівниця закладу це заперечувала, до батьків звернулися благодійники з посольства Китаю. Сказали, що привезли дітям ковбасу і солодощі, але роздати так і не змогли: коробки з гуманітарною допомогою працівники того ж дня винесли. Солодощів і ковбаси благодійники накупили на 100 тисяч гривень. Дітей сфотографували на тлі гуманітарки та нічого з цього вони не скоштували.

Кухонні робітниці на одному з відео грузять коробки в одну з машин головної бухгалтерки закладу.

Також батьки показали, чим кормлять їх дітей.

Не виключено, що всі продукти десь продавались.

Коли про скандал дізнались в департаменті соцполітики, директорка, головна бухгалтерка та завідувачка господарства тихцем звільнились. Але батькам цього мало. Колишня директорка отримала лише догану від департамента.

Як повідомляв "Апостроф", в 2020 році в тому ж Святошинському дитячому будинку-інтернаті виник скандал через жорстке побиття вихованців.