RU  UA

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Події

Новини

30 вересня

Всі новини

Київська митниця показала значний "улов" контрабандних діамантів: фото

Митники затримали в Києві понад 60 американських кольорових та безбарвних діамантів вартістю 319 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба Київської митниці

Коштовності намагалися переслати киянину та мешканцю Дніпра. Згідно з деклараціями, у цих посилках мали бути "розподільники документів" вартістю нуль доларів.

"61 діамант, з яких найбільші і найдорожчі – два жовтих (вартістю 5,3 тис. дол.) та три безбарвних (2,9 тис. дол.), і ще два діаманти незвичного небесно-блакитного кольору з зеленим відтінком – виявлені київськими митниками при спробі переслати їх в міжнародних поштових відправленнях під виглядом розподільника документів", - йдеться у повідомленні.

При огляді цих відправлень митники виявили каміння у зіппакетах з рукописними позначками, які характерні для коштовностей. Експертиза встановила, що поштою намагалися переслати дорогоцінне каміння першого порядку. Маса найбільшого каменя - 1,07 карата, а його лінійні виміри - 6,51 х 6,47 х 4,14 мм.

"Отже, коштовне каміння відправник намагався переслати в Україну, не задекларувавши належним чином. Київською митницею у всіх випадках складено протоколи про порушення митних правил ст. 472 Митного кодексу України. Діаманти вилучено. Їхня загальна орієнтовна вартість – 11,6 тис. дол. (319 тис. грн)".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Гонконзі на аукціоні продали рідкісний діамант "Сакура". За пурпурно-рожевий камінь віддали 29 мільйонів доларів.