RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Києві жінка викрала з лабораторії небезпечні штами вірусів - наслідки можуть бути масштабними

У Києві колишня співробітниця Державного науково-контрольного інституту біотехнологій незаконно винесла з роботи небезпечні штами вірусів.

Про це повідомляє прес служба Київської міської прокуратури.

Колишня завідувачка відділенням інституту, будучи відповідальною за підтримання виробничих і контрольних штамів вірусів, що зберігаються в колекції Національного центру штамів мікроорганізмів України, маючи доступ до таких штамом, винесла з приміщення інституту флакони зі штамом вірусу ньюкальской хвороби птиці, що входять до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин.

"Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньої завідувачки сектора Державного науково-контрольного інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів за фактом привласнення небезпечних штамів вірусів, які визначаються як збудники заразних хвороб тварин і можуть швидко поширюватися у значних масштабах незалежно від державних кордонів (ч. 2 ст. 191 КК України) ", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Штами вірусу підозрювана незаконно зберігала з метою подальшого збуту за місцем свого проживання в побутовому холодильнику, де вони і були виявлені в ході обшуку.

"Своїми діями колишня працівниця завдала шкоди інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів на суму понад 111 тис. Грн".

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у В'єтнамі стрімко поширюється новий штам - гібрид індійського штаму і британського.