RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Вибух у будинку під Києвом: з'явилися нові сумні подробиці трагедії (оновлено)

Історія з вибухом у багатоквартирному житловому будинку в с. Білогородка Бучанського району під Києвом обростає трагічними подробицями. Як виявилося, під час пожежі загинув чоловік, тіло якого було виявлено на місці займання. Ще три людини з травмами різного ступеня тяжкості потрапили до лікарні.

Про це повідомляють у Київській обласній державній адміністрації.

Станом на 18:00 пожежу вдалося локалізувати, але рятувальники продовжують роботу. У лікарні зараз перебуває 13-річна дитина та двоє дорослих чоловіків. Через інцидент мешканці будинку сьогодні не зможуть залишитися ночувати в квартирах.

Фото: Київська ОДА

"Зараз вирішуємо питання їхнього розселення. Частина має можливість залишитися у родичів або знайомих. Для інших ми прямо зараз облаштовуємо в місцевому будинку культури центр допомоги і місце для ночівлі. Також ведемо переговори з забудовниками і керівниками готелів для тимчасового відселення постраждалих", - розповів глава Київської ОДА Василь Володін.

Вибух в будинку все ж був, розповіли сайту "Сьогодні" в поліції Київської області

"Вибух стався в квартирі на третьому поверсі. Після цього почалася пожежа. Є постраждалі. Госпіталізовано дитину 2008 року народження - її стан важкий. Всіх мешканців будинку евакуювали на безпечну відстань. На даний момент є 8 постраждалих", - повідомили копи. Однако версій і причин вибуху в поліції не називають, оскільки пожежники ще ліквідують займання.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав, що на третьому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку в Білогородці стався вибух з подальшим горінням, в результаті чого дві людини були госпіталізовані, одна з них - дитина 2008 року народження.

Про це повідомляв Київський обласний главк ДСНС.

Пожежа в Білогородці Фото: ДСНС у Київській області

Окрім того, шестеро осіб постраждали, однак після огляду лікарями від госпіталізації вони відмовилися. Рятувальники вивели на свіже повітря 40 осіб.

А тим часом пожежа перекинулася на 4-й і 5-й поверхи, а також дах. Руйнувань несучих конструкцій нема, проте в квартирі, де стався вибух - вибило вікно.

Пожежа в Білогородці Фото: ДСНС у Київській області

На рятувальних роботах були задіяні понад 50 чоловік особового складу ДСНС і 12 одиниць техніки.

Нагадаємо, що рівно рік тому 21 червня 2020 на житловому масиві Позняки в Дарницькому районі столиці вибухнув газ в десятиповерховому будинку. Аварія сталася за адресою: вулиця Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті обрушилися перекриття між четвертим, п'ятим, шостим і сьомим поверхами. Тоді загинули п'ятеро чоловік.