RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Піщана буря в Києві: столиця України увійшла в топ-5 міст з найбільш забрудненим повітрям

У вівторок, 22 червня, Київ увійшов до п'ятірки міст з найбруднішим повітрям у світі. Жителі столиці скаржаться на утруднення дихання через численні частинок пилу в повітрі.

Про це повідомляє "Сегодня".

Київ посів друге місце в антирейтингу за якістю повітря. Індекс забруднення атмосфери в українській столиці склав 121 при нормі до 50. У Пекіні цей показник майже вдвічі менше (75), а в Лондоні він відповідає 28.

"Зараз антициклон, тому що практично відсутній вітер, тому що підвищена вологість повітря і висока сонячна активність - це дає в комплексі збільшення в повітрі шкідливих речовин", - розповів еколог Олександр Соколенко.

У КМДА також вважають причиною утворення смогу над Києвом погодні умови. Через відсутність вітру над містом зависли автомобільні вихлопи та інші продукти життєдіяльності.

Синоптик Валерій Латуха поділився іншою версією. Він розповів, що з космосу спостерігається піщана буря над Лівобережною Україною, яка торкнулася й столиці. У цього явища є власне ім'я - "Астраханський суховій".

Раніше ми повідомляли, що синоптики обіцяють різке зменшення кількості спеки в Києві до кінця червня , а також повернення періоду дощів і гроз.