RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Виступав проти Лукашенка: в Києві загадково зник відомий активіст

У понеділок, 2 серпня, в Києві зник глава Білоруського Будинку в Україні Віталій Шишов. Ймовірно, він вийшов на щоденну пробіжку і не повернувся.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Білоруського Будинку в Україні.

"З його номера було зроблено кілька так званих "глухарів", однак зараз зв'язатися з ним неможливо. Більше на зв'язок він не виходив. Ми прочесали масив, де він зазвичай здійснював пробіжки, але ніяких слідів Віталій не виявили", - йдеться в повідомленні.

Про зникнення Шишова повідомили в поліцію, його розшукують, на місці працював кінолог.

У поліції Києва повідомили , що 2 серпня до них звернулася місцева жителька. За її словами, її співмешканець не виходить на зв'язок.

"Попередньо поліцейські встановили, що громадянин іноземної держави, 1995 року народження, вранці вийшов на пробіжку і не повернувся. Коли чоловік перестав виходити на зв'язок, його співмешканка звернулася на 102", - йдеться в повідомленні.

Як додали в Telegram-каналі "Весна / Права людини в Білорусі", знайомі Шишова розповіли, що раніше під час пробіжок за ним стежили невідомі. До нього і його дівчині підходили підозрілі люди, які намагалися вступити з ними в контакт.

Білоруський Будинок в Україні - це некомерційна громадська організація, яка допомагає громадянам Білорусі, які втекли в Україну, в пошуку знімного житла, легалізації та працевлаштуванні.

Як повідомляв "Апостроф", білоруська спортсменка Христина Тимановська, яка попросила політичного притулку через тиск після критики керівництва збірної, отримала гуманітарну візу Польщі.