RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Небо перетворилося на пекло: Київ накрила потужна дощова хмара, фото і відео

У Києві, де негода вже наробила чимало лиха, в понеділок, 30 серпня, пізно ввечері знову пролився потужна злива.

Кадри "Армагедону" опублікував Telegram-канал "Київське чтиво".

А тим часом Гідрометцентр попереджає, що в північних, центральних і південних регіонах України до кінця доби 30 серпня і вночі 31 серпня очікуються грози, місцями град і шквали з посиленням вітру до 15-20 метрів на секунду. У Київській, Чернігівській і Черкаській областях оголошено I (жовтий) рівень небезпеки через значні дощів.

Злива накрила центр української столиці - під ударом водної стихії опинилися Хрещатик і НСК "Олімпійський", через кілька хвилин потоп почався в західній частині Києва.

Через скупчення води затримується рух трамваїв № 8, 28, 29, 35 на розворотному кільці станції метро "Лісова". На місце направлена відповідна служба "Київпастрансу".

Злива була настільки потужною, що від важких крапель дощу у деяких автомобілів спрацьовувала сигналізація.



Під час грози у ЖК "Варшавський" на столичному Виноградарі один з розрядів блискавок влучив у електропідстанцію, викликавши спалах машинної оливи і потужну пожежу, яку було видно навіть в сусідніх мікрорайонах. За словами очевидців, близько 30 секунд там тривали спалахи, потім пролунав гучний хлопок і все згасло.

Скориставшись негодою і підвищеним попитом, столичні таксисти в два-три рази підняли ціни на проїзд по місту:

А тим часом зі спальних районів продовжували надходити відомості про підтоплення і зупинку електротранспорту. Так, на Троєщині зупинилися трамваї маршрутів № 5 та 28. На місце НП було направлено відповідні служби.

А на Лук'янівці затримується рух тролейбусів № 23, 28 по вул. Білоруській через падіння дерева на контактну мережу.

На масиві Відрадний зупинилися швидкісні трамваї через те, що під час прокладки рейок будівельники не передбачили зливостоки. З цієї причини на станції Героїв Севастополя утворилася калюжа довжиною в сотні метрів і глибиною до півметра. Одні безбашенні пасажири почали "бомбочкою" пірнати з перону в імпровізований басейн, іншим довелося закочувати штани і піднімати спідниці, щоб вибратися на сушу з водної пастки:

Синоптик Наталка Діденко пообіцяла, що вдень 31 серпня небо в Києві проясниться. Максимальна температура повітря буде коливатися близько 23 градусів.
Новина доповнюється.