RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Могли підхопити вірус: в київській гімназії масово отруїлися діти

В одній зі столичних гімназій після старту навчального року сталося масове отруєння дітей.

Про це пише ТСН.

Номер навчального закладу не розкривається до отримання офіційних результатів експертиз.

Мама учениці 2-го класу розповіла, що її дочці стало погано 3 вересня. Дитину забрали зі школи з температурою і блювотою, а впродовж ночі ще п'ятеро учнів цього класу скаржилися на подібні симптоми.

"Вчора вранці вчителька в групі в Вайбері запитала, чи все у дітей нормально, не болить у них живіт. Начебто у всіх все було добре. А вже о 9:30 ранку мені дзвонить вчителька і каже, що моїй дівчинці погано, вона рве, забирайте. Ми прибігли, забрали і ось з 9:30 ранку і до 22:00 моя дитина блювала і у неї температура. Почала писати батькам", - розповіла жінка в коментарі журналістам.

В одному з сусідніх класів ще у 10 дітей подібні симптоми, а через якийсь час стали скаржитися батьки в загальних чатах. Мама учениці 2-го класу стверджує, що в київській гімназії вже понад 50 постраждалих дітей.

Адміністрація школи просила жінку не піднімати паніку і дочекатися результатів експертизи, оскільки зараз підтвердження масового харчового отруєння немає.

Керівництво навчального закладу запевнило, що після інциденту провели дезінфекцію і кварцування всіх приміщень.

Лікар, з яким зв'язалася мама учениці, припустила, що учні столичної гімназії могли підхопити якийсь вірус.

"Подзвонила, оскільки фізично не могла відвести дочку в лікарню, оскільки вона блювала кожні 15 хвилин. Лікар каже, що 90% це вірус. Діти різного віку, в їдальню вони ходять по черзі, моя дитина не харчується в їдальні взагалі. Тому безпосередньо з їдальнею я не можу це зв'язати. Але це може свідчити про те, що це вірус, який передається, можливо, повітряно-крапельним способом", - підсумувала жінка в спілкуванні з журналістами.

Раніше ми розповідали, що в Білій Церкві сталося масове отруєння в кафе.