RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Заробили мільйони: у Києві прикрили лабораторію з видачі підроблених COVID-сертифікатів

У Києві правоохоронці викрили лабораторію, яка видавала підроблені COVID-сертифікати.

Про це повідомила у Facebook Київська міська прокуратура.

За попередніми даними, група осіб, до якої входили лікарі та співробітники однієї з київських лікарень, організували незаконну схему видачі людям підроблених COVID-сертифікатів. За ці послуги зловмисники отримували від клієнтів грошову винагороду у розмірі від 4 до 6 тисяч гривень.

Один із фігурантів займався пошуком клієнтів та прийомом замовлень. Після цього він передавав дані про замовників медичним працівникам. Інший фігурант вносив нібито правдиву інформацію про проходження курсу вакцинації в електронну систему eHealth для подальшого завантаження відповідної інформації до Єдиного порталу державних послуг "Дія".

Отримані кошти перерахували на рахунок іншого фігуранта злочинної схеми. Він переводив у готівку ці гроші і розподіляв їх між усіма спільниками.

"На даний час на підставі постанов суду проведено обшуки в одній із столичних лікарень та місць проживання фігурантів. У ході обшуків вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність, а також кошти на загальну суму понад 1,8 млн грн.

Слідчі дії продовжуються", - повідомляють у прокуратурі.

Раніше ми також повідомляли, що підроблені COVID-сертифікати можна анулювати.