RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зухвалий чиновник піде під суд: брав хабарі з ветеранів АТО за інвалідність

В Києві вимагали у ветеранів АТО хабарі у розмірі від 3 до 5 тис доларів, щоб оформити інвалідність. Таким чином правопорушники отримали близько 21 тис доларів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За інформацією правоохоронців, колишній працівник медслужби військової частини та громадянин вимагали від військовослужбовців від 3000 до 5000 доларів США за організацію процедури щодо призначення їм груп інвалідності. Планувалося підробити висновки військової лікарсько-консультаційної комісії та подальше проходження МСЕК (медико-санітарна експертиза). Під час розслідування були отримані докази правопорушення.

"Повідомлено про нову підозру голові міжрайонної медико-соціальної експертної комісії та двом громадянам, які у складі організованої групи вимагали та одержували неправомірну вигоду за призначення групи інвалідності ветеранам АТО та ООС (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України)", - повідомляють у прокуратурі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Одеській області не минуло й дня з моменту призначення одного з правоохоронців на керівну посаду, як він одразу ж порушив закон. Його впіймали на хабарі у день призначення на цю посаду.