RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Києві іноземець вимагав у бізнесмена мільйон доларів та поплатився: фото

У Києві зловмисники вимагали від підприємця повернути неіснуючий борг у розмірі 1 000 000 доларів США. Зокрема, для цього вони застосували психологічне та фізичне насилля, у тому числі до членів його родини.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Группа шахраїв вимагала від підприємця 1 000 000 доларів США в якості сплати неіснуючого боргу.

"Аби змусити потерпілого надати вказану суму, ділки упродовж тривалого часу здійснювали на підприємця психологічний тиск - погрожували побиттям йому та членам його сім’ї. Далі для реалізації злочинного умислу фігурант призначив потерпілому зустріч у одному із ресторанів на бульварі Лесі Українки, де висунув йому вимогу негайно передати гроші, при цьому застосував фізичне насильство", - зазначають правоохоронці.

Однак потерпілий звернувся до поліції. Правоохоронці затримали зловмисника "на гарячому", коли той отримав останню частину грошей у розмірі 70 тисяч доларів США. Шахраєм виявився іноземець, 1982 року народження.

"Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 КК України – вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження", - додають у поліції.

Запобіжний захід - тримання під вартою. Триває розслідування щодо пошуку інших членів угрупування. Підозрюваним загрожує до 12 років у в'язниці.

Раніше "Апостроф" повідмоляв, що в Києві біля головної ялинки країни відбулася бійка між іноземцями.