RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Києві лікарі швидкої допомоги вийшли на протест: фото

У вівторок, 25 січня, у Києві медики "швидкої" вийшли на протест із гаслами "Ми не раби" та "Виплатіть заборгованості". З їх слів, їм недоплачують уже четвертий місяць.

Про це повідомляє "Апостроф".

На вул. Братиславська, 3, о 09:00 розпочався мітинг медиків. Медперсонал лікарні швидкої медичної допомоги (БСП) вимагає виплатити їм заборгованість із зарплат, а також повернути "святкові та нічні".

"Це основна проблема! З грудня не платять персоналу! Сьогодні персонал виходить страйкувати. Люди втомилися! Сім'ї персоналу не доїдають, люди втрачають сенс працювати. Тримаються на тому, щоб рятувати і допомагати людям. Ніхто не застрахований від різкого погіршення здоров'я", - повідомляє один із співробітників.

Серед гасел: "Віддайте нам наші гроші", "Ми не раби", "Досить мовчати" та ін.

За словами медиків, вони не отримували обіцяних надбавок до зарплат у жовтні, листопаді та грудні. Зокрема, йдеться про додаткові "коронавірусні" виплати, які мали виділити медперсоналу ще до Нового року.

Нагадаємо, медики київських міських лікарень мали отримати додаткові виплати в грудні. Обіцяли цього року «доплатити» до зарплати від 6000 до 10 000 гривень премії з бюджету.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що уряд України прийняв постанову про оплату праці медиків, яка вносить зміни до типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій.