RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Отримуй за наш народ!": у Києві побили радника Венедиктової

У Києві невідомі напали на радника генерального прокурора України, екс-міністра юстиції Грузії Зураба Адеішвілі.

Про це повідомляє "Обозреватель".

За попередніми даними, нападники підійшли до Адеішвілі та запитали його ім'я та прізвище. Переконавшись, що перед ними – радник Ірини Венедиктової, зловмисники накинулися на нього з кулаками та словами "Отримуй за наш народ!".

Коли на місце приїхала поліція, нападники встигли втекти – подробиці з'ясовують слідчі.

Зураб Адеішвілі двічі був міністром юстиції Грузії (у 2003-2004 та у 2008-2012 рр), також він деякий час був міністром державної безпеки (лютий-грудень 2004) та генеральним прокурором Грузії (червень 2004 - січень 2008 рр). Він вважається одним із найближчих соратників Міхеїла Саакашвілі - після виходу останнього у відставку з посади президента Грузії, Адеішвілі був звинувачений в організації тортур у грузинських в'язницях.

Екс-грузинський чиновник мешкає в Україні, був радником у Кабінеті міністрів, а потім став радником в Офісі генерального прокурора. На вимогу Грузії щодо видачі Україна відповіла відмовою.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві поліція затримала групу чоловіків, які побили та пограбували журналіста Андрія Куликова. Їм загрожує до шести років у в'язниці.