RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У передмісті Києва тисячі людей залишилися без води та перекрили дорогу: фото та відео

Ранок 15 лютого у селі Софіївська Борщагівка, що під Києвом, розпочався не з кави. Десятки мешканців села перекрили дорогу вулицею Соборною, яка є головною транспортною артерією населеного пункту з населенням під 100 тисяч людей. Причина – другу добу майже половина мешканців села залишається взагалі без води.

За інформацією "Апострофа", відсутність води пов'язана з відключенням від електроенергії каналізаційної насосної станції (КНС), яка обслуговувала одразу кілька житлових комплексів Софіївської Борщагівки.

"КНС розташована на вулиці Шалімова біля житлового комплексу "Софіївський квартал". Вона була запитана електроенергією безпосередньо від будинку. Забудовнику це було вигідно, а потім він перестав платити. Почали накопичуватися борги і зараз борг становить близько 4 мільйонів гривень. Представники забудовника нічого не можуть сказати На балансі КНС ні в кого не стоїть: ні у кооперативу, який надає послуги водопостачання та водовідведення, ні у забудовника, ні у ЖК, які користуються послугами каналізаційної насосної станції Виходить, що борги є, але ніхто їх не сплачує і ДТЕК просто відключив електрику на КНС, а водоканал відключив воду. А не відключити воду не могли, адже це обернулося б екологічною катастрофою: стоки пішли б у сусідні водойми", - пояснила "Апострофу" мешканка села Маріанна.

Фото: Апостроф

Обслуговуючий кооператив "Софіївка", який постачає воду на територію Софіївської Борщагівки, та бере плату за водовідведення, відхрещується від експлуатації насосної станції, відправляючи мешканців села на розбирання у свої ЖЕКи.

Проте керуючі компанії житлових комплексів, що залишилися без води, запевняють, що також не мають жодного стосунку до каналізаційної насосної станції.

Як підсумок, тисячі мешканців передмістя Києва залишаються без водопостачання та готові до радикальних заходів: перекривати дороги та влаштовувати масштабні акції протесту.

Водночас ДТЕК Київські регіональні електромережі вказують, що не проводили відключень об'єктів водопостачання та водовідведення у Софіївській Борщагівці.

Також за даними компанії, не було зафіксовано аварійних відключень за даними об'єктами. Про ініціатора та причини даного відключення компанії невідомо.

ДТЕК Київські регіональні електромережі рекомендує мешканцям з'ясувати інформацію в їх управляючої компанії.

Раніше "Апостроф" писав про те, що станом на кінець минулого року заборгованість із оплати житлово-комунальних послуг склала 81,3 мільярда гривень.