RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Під Києвом поранили відомого журналіста Андрія Цаплієнка: подробиці та фото

'У п'ятницю, 25 березня, окупанти РФ поранили військового кореспондента ТСН Андрія Цаплієнка під час виконання редакційного завдання у Чернігівській області.

Про це на сторінці у facebook написав журналіст Дмитро Комаров.

Він розповів про те, що Цаплінко приїхав знімати те місце, де обстрілів бути не може за всіма писаними та неписаними правилами:

"Мирних жителів. Але в армії Росії - повне відсутністю моралі та принципів. Вони навели свої знаряддя на мирних людей. Завтра російська пропаганда обов'язково розповість про цей випадок і брехатиме про "військовий об'єкт" або "самі себе обстріляли", - пише Комаров.

Далі він розповів про те, що сталося зі слів Цаплієнка:

"Колеги стояли біля машини і готувалися до зйомки. Помітили дрон, але в укриття не встигли. З трьох боків прилетіло три "Смерчі". Встигли впасти на землю біля машини. Крім вибухів, було чутно, як уламки "січуть" повітря. У цьому підступність касетних бомб Андрій відчув дуже сильний удар по стегну, ніби чимось важким Практично відразу в той же квадрат почала "гасити" російська артилерія. Підкреслюю - це звичайні житлові будинки. крові. Водій прийняв сміливе рішення сховати машину, ризикуючи життям. Щоб дати шанс групі терміново дістатися до лікарні. У підвалі Андрію надали першу допомогу. Поранення стегна. Далі – до лікарні", - продовжує український журналіст та мандрівник.

Сам Цаплієнко розповів, що народився в сорочці, "адже якби трохи нижче чи трохи вище пройшов цей уламок, я не знаю, напевно, я тут не сидів би, не стояв і не говорив".

Нагадаємо, російські окупанти вбивають журналістів із різних країн. Вони вбили росіянку Оксану Бауліну, українця Віктора Дідова, американця Брента Рено та інших .