RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

СБУ розкрила агентурну мережу РФ в Україні за участю нардепа: подробиці гучної справи

Служба безпеки України викрила у нашій країні агентурну мережу російського ГРУ. У складі мережі активно діяв народний депутат Андрій Деркач.

Як повідомили у прес-службі СБУ, депутат займався створенням ряду приватних охоронних фірм у різних регіонах України. Усі вони мають допомогти Росії швидко захопити державу.

Також співробітники СБУ дізналися про плани Росії щодо захоплення столиці України.

"Служба безпеки викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу РФ (відомого як ГРУ), яка мала допомагати ворогові в захопленні України. До неї, зокрема, входив народний депутат Андрій Деркач, який, за даними слідства, займався створенням ряду приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України", - зазначили у СБУ.

Щодо депутата розпочато досудове розслідування.

Про роботу мережі знали вже давно, але остаточно СБУ нейтралізувала її на початку війни, коли було затримано колишнього помічника нардепа Ігоря Колесникова з позивним "Ветеран".

"За словами Колеснікова, Деркач був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало найвище керівництво ГРУ – начальник управління Ігор Костюков та його перший заступник Володимир Алексєєв. Нардеп, зокрема, отримував кошти від ГУ ГШ РФ для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України", – додали до СБУ.

Щомісяця на мережу виділяли по 3-4 мільйони доларів, які осідали у кишені Деркача.

Нагадаємо, що в Україні викрили групу шахраїв, які за підробленими документами втекли з країни з початком війни та під благодійників торгували "гуманітаркою".