RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Окупанти завдали нового ракетного удару по Києву: всі подробиці

У неділю вранці, 26 червня, ЗС РФ здійснили масований ракетний удар по Києву.

Цю інформацію підтвердив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, приліт російських ракет було зафіксовано у Шевченківському районі Києва.

"Друзі! Декілька вибухів у Шевченківському районі. Бригади швидкої та рятувальники прямують на місце. Більш детальна інформація – пізніше", - додав Віталій Кличко.

Через час мер Києва повідомив, що рятувальники та медики прибули на місце ракетного удару, і займаються порятунком мешканців двох багатоквартирних будинків.

Нардеп від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко стверджує, що у бік столиці та Київської області ЗС РФ випустили, як мінімум, 14 ракет.

Користувачі у соцмережах зазначають, що приліт ворожих снарядів був зафіксований у районі Лук'янівки. Загалом місцеві жителі нарахували чотири гучні вибухи після оголошення повітряної тривоги.

Після масованого ракетного удару ЗС РФ у соцмережах опублікували знімки, на яких видно, що від вибухової хвилі у двох багатоквартирних будинках Шевченківського району Києва повибивало вікна. Автори публікації стверджують, що серед мирного населення постраждали.

Видання Klymenko Time повідомляє, що в одному з багатоквартирних будинків після ракетного удару ЗС РФ спалахнула пожежа. Офіційно цю інформацію ще не було підтверджено.

Оновлено. Під завалами одного з багатоквартирних будинків рятувальники знайшли постраждалу 7-річну дівчинку. Дитину передали медпрацівникам для госпіталізації. На місці ракетного обстрілу рятувальники шукають маму дівчинки.

За даними ДСНС, внаслідок влучення російської ракети пошкоджено кілька поверхів багатоквартирного будинку. Рятувальники підтверджують, що кілька людей зазнали поранень після прильоту ворожого снаряда.

Представник МВС також повідомив, що під завалами багатоквартирного будинку знайшли чоловіка без ознак життя. Мабуть, це батько врятованої дитини. Офіційно інформацію про загиблого чоловіка на час публікації новини не підтверджували.

Раніше ми повідомляли, що 25 червня ЗС РФ здійснили один із наймасовіших ракетних обстрілів України, випустивши понад 50 ракет у напрямку українських міст.