RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Хотіла зробити добру справу: у Києві чиновниця піде під суд за незаконне удочеріння

Керівницю районної служби у справах дітей у місті Києві судитимуть за незаконне вдочеріння дитини. Жінка скористалася службовим становищем, щоб забрати дівчинку від зниклої матері.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Очільниця Служби у справах дітей та сім’ї Деснянської районної в Києві державної адміністрації обвинувачується у вчиненні незаконних дій щодо удочеріння дитини, з використанням службового становища.

Ще в березні 2021 року поліція забрала 3-річнку дівчинку з квартири в Деснянському району, яку покинула мати на свого співмешканця (якого звинувачували у зникненні жінки) та зникла. Після цього органи поліції розшукували матір дитини, яку не позбавили батьківських прав.

Обвинувачена знала про ці деталі, але вирішила незаконно вдочерити дівчинку. Для цього вона направила до держаних органів запити з неправильними відомостями про дитину. І, звичайно ж, на запитувані дані не знайшли дитини, чим і скористалася жінка, яка виготовила нове свідоцтва про народження дівчинки з іншими анкетними даними, а також надала їй статус дитини позбавленої батьківського піклування.

І вже на завершенні реалізації плану керівниця районної служби у справах дітей узгодила своїм підписом висновок про доцільність удочеріння цієї дитини, який скерувала до Деснянського районного суду Києва для врахування під час вирішення цього питання у судовому засіданні.

Наразі ж результати досудового розслідування дозволили скласти та направити до суду обвинувачувальний акт. Покарання за вчинене передбачає позбавлення волі строком до 5 років.

Щодо дівчинки, то вона перебуває в дитячому будинку, а її мати через суд встановлює факт визнання материнства та анулювання актового запису про народження доньки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві правоохоронці покривали групу, яка налагодила схему виготовлення та збуту наркотиків (метадону). Тепер їх виявили та деякого з "банди" затримали.