RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія обстріляла Україну десятками ракет: фото, відео та всі подробиці ударів 10 жовтня

У понеділок, 10 жовтня, відбулася одна із наймасштабніших ракетних атак з боку Росії по Україні.

"Апостроф" стежить за ситуацією в режимі он-лайн.

Під обстріл ворожих ракет потрапили Київ, Дніпро, Тернопіль, Кривий Ріг, Житомир, Львів та інші міста. Відомо, що у багатьох областях спрацювала ППО.

________________________________________________________________________________________________

23:59 Україна змінила запит на озброєння до США після того, як сьогодні РФ завдала ударів по Києву. Верховна Рада попросила ППО та системи NASAMS якнайшвидше.

23:40 Внаслідок масованої ракетної атаки Росії по Україні правоохоронними органами підтверджено загибель 14 людей, ще 97 осіб травмовані.

23:35 Байден пообіцяв продовжити постачання Україні допомоги, необхідної для її оборони, включно з передовими системами ППО. Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами розмови Байдена з Зеленським. Байден також засудив ракетні удари РФ по українських містах та запевнив, що США продовжують тісну взаємодію із союзниками та партнерами щодо притягнення Росії до відповідальності за її воєнні злочини та звірства.

23:24 Арестович заявив, що сьогодні вночі буде продовження обстрілу:

"Працюватимуть "Калібрами" з акваторії Чорного моря. Працюватимуть з енергетичної інфраструктури. Розвідали цілі, що не змогли вразити – захочуть вразити далі. У Запоріжжі особливо не слід нехтувати правилами безпеки".

23:09 Бучанська районна військова адміністрація видала наказ про світломаскування. Режим повного затемнення запроваджується від сьогодні, 10 жовтня, з 21.00 до 06.00 щодня. Має бути повністю вимкнене зовнішнє освітлення – ліхтарі, вивіски, декоративні підсвітки тощо. З 17.00 до 23.00 мінімізується використання електричних приборів суб’єктами господарювання та населенням.

23:04 Зеленський повідомив, що сьогодні ввечері над Кременчуком був знищений дрон-камікадзе "Shahed".

22:52 Залужний опублікував схему сьогоднішніх ракетних ударів РФ станом на 11 ранку.

22:09 Сьогодні у Варшаві, Відні, Празі та Парижі пройшли акції на підтримку України. Тільки у Відні, за даними українського посольства в Австрії, на вулиці вийшли близько 1000 осіб, щоб нагадати про те, що Росія – країна-терорист.

21:42 854 шахтаря-криворожця знаходилися під землею під час ракетної атаки росіян. Більшість з них вже піднялися на поверхню, операція з порятунку продовжується. В Раді оборони міста заявили, що решту врятують до другої ночі.

21:32 Зеленський:

"Зараз по всій країні тривають відновлювальні роботи. Усі об’єкти, які були пошкоджені сьогоднішнім ударом російських терористів, ми відновимо. Це лише питання часу.

З 84-х російських ракет, що були запущені проти України, 43 збиті. Із 24-х російських безпілотників 13 збито. І навіть після цього кожні десять хвилин отримую повідомлення про збиття іранських "шахідів".

Тому дотримуйтесь правил безпеки і зважайте на повітряну тривогу. Небезпека ще є. Але ми – боремось. Я дякую нашим Повітряним Силам та підрозділам Сухопутних військ, що були задіяні сьогодні!

Україну неможливо залякати. Тільки ще більше об’єднати. Україну неможливо зупинити. Тільки ще більше переконати, що терористів треба знешкоджувати. Вже зараз окупанти не можуть нічого нам протиставити на полі бою, а тому й вдаються до цього терору. Що ж, зробимо поле бою ще боліснішим для ворога. І відновимо усе зруйноване".

20:49 Секретар РНБО України Олексій Данилов заявив, що Росія своїми ударами викликає в українців лише бажання бити окупантів, де б вони не були.

19:29 На Дніпропетровщині запровадили повну заборону на продаж алкоголю, включаючи пиво, вино та слабоалкогольні напої у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування починаючи з 10 жовтня. Це стосується Апостолівської, Греченоподівської, Зеленодольської, Карпівської, Нивотрудівської, Широківської територіальних громад Криворізького району та Інгулецького району Кривого Рогу.

18:24 "Бавовна" у Курській області.

18:11 Вибухи в окупованому Джанкої. За попередніми даними - в районі військового містечка.

18:04 На Івано-Франківщині ліквідували пожежу на Бурштинській теплоелектростанції, яка виникла внаслідок влучення 4 російських ракет. Ніхто із працівників станції внаслідок удару не постраждав.

17:56 Захарова теж в розшуку.

17:54 На Черкащині чутно вибухи.

17:49 Попередження від співробітника НАСА.

17:45 СБУ оголосила в розшук заступника глави ради безпеки і колишнього президента РФ Дмитра Медведєва. У базі даних МВС зазначено, що Медведєв звинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

17:42 У Кременчуцькому районі працювало ППО. Уламки збитої ракети упали на приміське село.

17:40 Повідомляється про нові вибухи у Кривому Розі.

17:38 Наслідки сьогоднішнього удару по селу Нещерів Київської області.

17:27. білоруський міністр оборони Хрєнов заявив, що вони не збираються ні на кого нападати

17:12. столична влада звернулася до киян та столичного бізнесу з проханням відсьогодні з 17:00 до 22:00 обмежити використання електроенергії.

"Власників рекламних конструкцій та вивісок закликаємо відсьогодні відмовитися від їх освітлення з 17:00 до 22:00, а також від роботи в цей час світлодіодних екранів та медіа фасадів. Підприємців сфери торгівлі та побутового обслуговування також просимо вимикати освітлення вивісок та вітрин з 17:00. Також звертаємось до мешканців Києва з проханням за можливості не використовувати енергозатратні прилади. Допоможіть місту пережити критичні навантаження на електромережу", - йдеться у заяві КМДА.

17:06. актуальна інформація щодо наслідків ракетного удару станом на 17:00

- загинули 11 людей, ще 89 — отримали поранення. За даними Нацполіції, серед загиблих — начальник відділу департаменту Кіберполіції Юрій Заскока;

- понад сто об'єктів пошкоджено в 12 областях. По окремих областях країни тимчасові перебої з електро та водопостачанням.

17:03. закликаємо усіх з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії

17:01. робота співробітників ДСНС у Києві

16:54. повітряна тривога майже по всій країні - всі в укриття

16:42. ліквідовано пожежу на Бурштинській ТЕС

16:41. більшість об'єктів енергетичної інфраструктури буде відновлено вже сьогодні. Деякі об'єкти повернуться до роботи у вівторок. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

16:02. скорочення споживання електроенергії сьогодні очікується по всій країні

15:58. кораблі окупантів знову у Чорному морі. Тож можливі нові ракетні удари - бережіть себе, йдіть у укриття під час повітряних тривог

15:45. міська влада у Тернополі вирішила відключити у багатоквартирних будинках ліфти через низьку напругу в електромережі. Також мер Тернополя Сергій Надал закликав місцевих мешканців не користуватися потужними електроприладами.

15:41. у Львові наразі ніякої паніки немає. На заправках ажіотажу не спостерігається. Так само і в магазинах - все спокійно.

15:36. на Львівщині ситуація вже контрольована. Всі служби у місті працюють над ліквідацією наслідків. З 15-ти ракет, які летіли на Львівщину, левову частку збили сили ППО. Але ті, що влучили - наробили чимало лиха. Школи до кінця тижня не працюватимуть. Інформації про постраждалих немає. Загиблих немає. Електротранспорт не ходить, 90 відсотків міста - без світла і гарячої води. Про це в ефірі Апостроф TV розповів львівський депутат Андріян Гутник.

14:13 Через масовану атаку Києва у понеділок, 10 жовтня, постраждали вже 47 людей. Число жертв не змінилося і становить 5 осіб.

13:45 Загинуло 10 людей, близько 60 - отримали поранення по всій Україні під час сьогоднішнього ракетного удару - Нацполіція України.

13:28 #Україна_Переможе

13:10 Фото наслідків удару по Дніпру

12:42 У Кременчуцькому районі три удари по об'єктах енергетичної інфраструктури, губернатор Лунін.

12:10 Зеленський домовився з Шольцем про скликання термінового засідання G7

На ньому президент розповість про теракти Росії. Німеччина зараз керує у G7.

12:00 83 ракети випустили Україною, 43 збиті, - заступник міністра оборони Ганна Маляр з посиланням на Генштаб.

11:49 Є підтверджена інформація про рух дронів у бік Кривого Рогу. Про це повідомляє голова ВА міста Вілкул.

11:35 У Львові найпотужніший вибух!

11:15 Фото наслідків удару по центру Києва

11:10 Реакція Зеленського на обстріл

11:07 Пишуть про вибухи у Рівному

11:05 15 ракет атакували Львівщину. Частина з них збила ППО, - голова Львівської ОВ

11:01 В Україні зранку випущено 75 (!) ракет. 41 із них збили наші ППО, — Залужний

11:00 Над Бучею ППО збило 6 ракет, – мер міста.

10:55 47 ракет вилетіли з Астрахані – орієнтовний час підльоту 11:00, – Вілкул.

10:50 Моменти та наслідки ударів по Києву.