RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Атака дронів-камікадзе на Київ та масштабна повітряна тривога по Україні: хроніка подій

Рано-вранці у понеділок, 17 жовтня ворог завдав ударів дронами-камікадзе по об'єктах критичної інфраструктури Києва та житлових будинків – станом на 9 годин зафіксовано 4 "прильоти", а в КМВА закликають громадян залишатися в укриттях, оскільки зберігається загроза повторних атак.

"Апостроф" стежить за ситуацією у столиці та інших регіонах країни в режимі онлайн.


23:51 Росіяни намагаються захопити Бахмут, але щось іде не так.

23:40 Вечірнє звернення Зеленського:

"Просто зараз відбувається нова російська атака дронами – є збиття. Світ може і повинен зупинити цей терор. Коли ми кажемо про потребу України в засобах протиповітряної та протиракетної оборони, ми кажемо про реальні життя, які забирають терористи.

Нам вдається збивати частину ракет і дронів. Лише за 12 годин із 9-ї вечора неділі вдалося знищити 37 іранських "Шахедів" і кілька крилатих ракет.

Але щоб гарантовано захистити наше небо та звести до нуля можливості російських терористів, потрібно значно більше сучасних систем ППО й більше забезпечення ракетами для таких систем. Що менше терористичних можливостей буде в Росії, то швидше закінчиться й уся ця війна".

23:35 Арестович вважає, що Росія може кошмарити Україну дронами 2-3 місяці:

"Вони знайшли ключик до нашої ППО, який полягає в тому, щоб змусити нас вистрілити весь ракетний запас у боротьбі з дронами. Перша партія БПЛА була 300, друга партія набагато більша. Усього 2400 штук. Такими темпами навіть по 100 на день маємо місяць активних нальотів".

23:14 Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Росії план до кінця жовтня зайняти Бахмут: "Там важкі бої, але ми не даємо ворогу просуватися вперед".

22:52 ЄС розглядає можливість платити Маску за продовження надання інтернету Starlink Україні, заявив глава МЗС Литви Габрієліус Ландсбергіс. Також це питання зараз розглядають і в Міністерстві оборони США.

22:30 США готують санкції проти Ірану через постачання зброї Росії.

"Ми абсолютно точно збираємося накласти санкції на будь-кого, хто допомагає іранцям допомагати росіянам вбивати українців", - заявив чиновник адміністрації президента США.

21:48 Біля посольства Ірану в Києві пройшла акція протесту. Іран звинувачують в підтримці Росії та вбивстві українців.

21:22 За останніми даними 6 людей зникли безвісти, 4 загинули.

21:03 Ідеальне влучення:

20:35 Повідомляють про вибух у Броварах. Працює ППО.

20:22 Запорізька АЕС відключена від останньої зовнішньої робочої лінії електропередачі на 750 кіловольт і отримує живлення через резервну систему. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

19:46 На Київщині знову помічено дрони.

19:15 Повернення додому:

18:55 Україна провела черговий обмін: вдалося звільнити з полону РФ 108 жінок.

18:44 У роосійському Єйську військовий літак впав на багатоповерхівку.

18:35 ЗСУ б'ють окупантів на Запорізькому напрямку:

  • у Мелітополі Запорізької області поранено понад 40 окупантів;
  • у Бердянську знищено склад боєприпасів;
  • у населеному пункті Воскресенка – до 30 поранених загарбників;
  • у Василівці – до 25 поранених.

18:15 Сили ППО збили над морем безпілотник, який прямував у бік Одеської області, - повідомляє ОК "Південь".

18:11 Білорусь залишає за собою право на превентивні заходи для недопущення нападу. Про це заявили у Мінобороні республіки. По суті це обґрунтування для можливого наступу на Київ.

17:42 Україна працює з країнами сусідами Ірану, щоб зупинити "всі логістичні коридори" постачання зброї з Ірану до Росії, - повідомив Давид Арахамія.

17:31 Фонд "Повернись живим" разом із ГУР готують проєкт з пілотною назвою "Бавовна у Москві". Волонтери не розкривають суть проєкту, однак зазначається, що він пов’язаний "з роботою на дальні дистанції".

17:10 В Одесі пролунав вибух. В небі видно дим. Попередньо - спрацювала ППО.

16:59 Прикордонники пострілом зі стрілецької зброї приземлили дрон, за допомогою якого рашисти намагалися атакувати Чернігівщину.

16:40 Житловий будинок у Києві, який сьогодні зруйнував російський дрон-камікадзе, не підлягає відновленню. 16 сімей втратили свої квартири, повідомив мер Віталій Кличко.

16:16 ЄС збільшує військову допомогу для України до 3,1 мільярда євро та запускає військову навчальну місію для українських солдатів. Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

16:10 Ватажок терористів Пушилін заявив, що Росія та Україна 17 жовтня обмінюються полоненими у форматі 110 на 110. За його словами, в результаті обміну полоненими Росія має повернути "80 цивільних моряків, а також 30 військовослужбовців з "ДНР", "ЛНР" та Росії".

"Ми Києву віддаємо переважно жінок", - додав Пушилін.

16:02 У Європарламенті запропонували країнам Заходу здавати сучасне озброєння в оренду Україні. З такою ініціативою виступив голова комітету із закордонних справ у Європарламенті Девід Макаллістер. За його словами, кошти на оренду може виділяти ЄС. Чиновник також закликав посилити військову підтримку України: "Усі держави-члени мають надати свою справедливу частку військової допомоги. Подальше коливання продовжить війну і забирати життя ні в чому не винних громадян України".

15:56 В Бєлгороді повідомляють про нову "бавовну" в районі аеропорту. Очікуємо на офіційну інформацію.

15:42 Попадання по об'єкту критичної інфраструктури у Вінниці, повідомив голова ОВА Сергій Борзов. Попередньо, без жертв.

15:40 Дістали тіло четвертого загиблого внаслідок атаки дронами по центру Києва.

15:15 Вибухи на Львівщині.

15:05 У Рівному – аварійне відключення електроенергії у центрі міста, – мер Олександр Третяк.

Така сама проблема у частині Хмельницької області, — Хмельницька ОВА.

14:50 Повідомляють про вибухи на Тернопільщині. Попередньо - ППО.

14:27 Повідомляють про вибухи на Вінниччині.

14:00 Подробиці про загиблих внаслідок атаки по Києву

13:15 Повітряна тривога по всій Україні! Випущено до 16 крилатих ракет із Каспійського моря, – повідомляє голова Рівненської ОВ Олександр Третяк.

12:28 Під завалом будинку на Жилянській знайшли тіло ще одного загиблого, повідомила прес-секретар ДСНС Києва Світлана Водолага.

12:24 Із 28 дронів-камікадзе, які летять на Київ, лише 5 досягли своєї мети, - заявив Віталій Кличко.

Глава МВС Денис Монастирський заявив, що всього територією України сьогодні було запущено 40 дронів.

11:51 Фото врятованої з-під завалів будинку у Києві бабусі публікує заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Пані Ганно – врятована! Дістали із третього поверху пошкодженого будинку», - написав Тимошенко.

11:27 Знайдено тіло першого загиблого під руїнами житлового будинку у Києві, повідомив Геращенко.

10:20 Внаслідок атаки дронами-камікадзе, у Шевченківському районі столиці стався вибух у житловому будинку, повідомив Кличко.

Наразі з нього врятовано 18 людей. За попередньою інформацією, двоє мешканців залишаються під завалами. Рятувальні роботи продовжуються. Триває гасіння зруйнованих будівельних конструкцій та розбір завалів.

Чи є загиблі – уточнюємо інформацію.

10:10 Відео з місця удару по Києву

9:45 Кличко про ситуацію у місті

9:36 Україною "прокотилася" масова повітряна тривога, вже пішли відбої.

Так, мер міста Віталій Кличко о 8:24 повідомив ще про два вибухи у Шевченківському районі міста та опублікував уламок від іранського дрона-камікадзе, який рашисти перейменували на "Герань-2".

Читайте також: Атака "шахідів" Києвом: з'явилися перші офіційні подробиці

У той же час голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив , що у столиці працюють сили ППО.

"Станом на 8:12 в області продовжує продовжуватися повітряна тривога, тож залишайтеся в укриттях ", - заявив він.