RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Конфлікт на дорозі: у Києві застрелили добровольця "Свободи" - фото та усі деталі

У Києві посеред білого дня вбили члена добровольчого формування територіальної громади "Свобода" Олексія Щербину.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції столиці.

За даними правоохоронці, у п’ятницю, 21 жовтня, вони отримали інформацію про стрілялину на вулиці Академіка Глушкова. Прибувши на місце події, інспектори побачили скривавленого чоловіка, якому одразу почали надавати медичну допомогу.

Читайте також: Допомагав катувати та вбивати українців: під Києвом затримали пособника окупантів - фото

Після допиту свідків патруль вирушив розшукувати автомобіль, на якому зловмисники поїхали з місця пригоди. Через деякий час патрульні виявили схожий за орієнтуванням автомобіль Lexus, який був заблокований силовиками. В цілому поліцейські затримали трьох осіб.

"За попередньою інформацією встановлено, що між чоловіками стався дорожній конфлікт. Водій та пасажири Lexus побили водія Hyundai, після чого керманич позашляховика здійснив постріл у бік опонента. 34-річний потерпілий від отриманих травм помер", - йдеться у прес-релізі Нацполіції.

Заступник голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко зазначив, що внаслідок стрілянини у Києві загинув доброволець Олексій Щербина. За його словами, загиблий був членом ДФТГ і займався оформленням документів, щоб мобілізуватися до діючого батальйону на передовій.

"Ситуація жахлива у своєму абсурді - три в**морозки на лексусі влаштували розбірки у дворі у форматі три на одного, влаштували бійку, а потім дістали зброю і почали стріляти на ураження. В київському дворі. Серед білого дня. Стріляти у людину у військовій формі. Олексій помер. Його вбили. Дружина стала вдовою, немовля стало сиротою", - зазначив Іллєнко.

Заступник голови ВО "Свобода" також оприлюднив прізвища затриманих та пообіцяв, що спільнота буде стежити за судовим процесом, аби підозрювані у вбивстві добровольця не уникнули покарання.

Іллєнко додав, що Голосіївський районий суд Києва мав обрати ймовірним зловмисникам запобіжний захід.

Один з місцевих Telegram-каналів також оприлюднив фотографії затриманих чоловіків, яких підозрюють у вбивстві добровольця.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ ліквідували окупанта з Росії, який знову відправився на фронт після звільнення з полону.