RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Київщині депутат нападав на поліцейських та погрожував розправою: відео

У Рокитному Київської області розслідують справу нападу депутата на правоохоронців. Втім, існує й інша версія розвитку подій - поліція провокувала затриманих та вимагала їх заправити їм автівку.

Про це повідомляє Поліція Київської області, а також йдеться на Facebook-сторінці "Полицейский контроль Чернигов".

Читайте також: До них "особливий інтерес": які авто в Україні найчастіше зупиняє поліція

Інцидент трапився у суботу, 24 грудня, у селищі Рокитному. Повідомляється, що близько 23:20 години, під час патрулювання, неподалік АЗС, працівники поліції у комендантську годину зупинили автомобіль "Audi", водій якого, за їхніми словами, перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Під час фіксації правопорушення на місце події під'їхав ще один автомобіль "Mitsubishі", кермувальником якої був 65-річний місцевий представник влади, який вийшовши з авто почав звинувачувати представників поліції та провокувати їх на конфлікт.

"В подальшому депутат агресивно себе поводив по відношенню до силовиків, законним вимогам яких чинив непокору, зірвав нагрудну бодікамеру та пошкодив її, водночас погрожуючи поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події", - йдеться у повідомленні.

У той же час, існує й інша версія цієї історії.

Повідомляється, що Роман Говорун, ймовірно, затриманий поліціянтами чоловік у стані алкогольного сп'яніння, разом з друзями повертався додому, коли їм назустріч виїхав патрульний автомобіль із увімкненими проблисковими маячками. Вирішивши, що це їх не стосується, оскільки патрульна автівка їхала назустріч, хлопці продовжили рух до найближчої автозаправки, де на них вже чекали патрульні.

Там вони почали з'ясовувати, чому хлопці не зупинилися на вимогу поліцейських, почали силою затримувати їх та залякувати кримінальною відповідальністю.

Після чого один із поліцейських сказав Роману, що для того, аби все закінчилося нормально, вони повинні заправити повний бак бензином патрульний автомобіль. Свідком цього інциденту став 65-річний місцевий підприємець Володимир Омелян, який наказав хлопцям не робити цього. У результати, розв'язався конфлікт, що переріс у сутичку.

Слідчі, за фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу розпочали досудове розслідування [ч.1 ст.345 ККУ]. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше ми писали, що у Вінниці неадекват із ножем накинувся на священика УПЦ.