RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скандал з закритими укриттями в Києві: чи зміниться щось у роботі шкіл з 5 червня

Після трагедії у Києві через зачинене укриття під час ракетної атаки на столицю, з'явилися чутки, що дітей переводитимуть на онлайн-навчання, аби забезпечити доступ до підвалів іншим мешканцям району. Проте таке рішення не було прийнято й учні сядуть за парти 5 червня.

Про це повідомляє lb.ua.

Зазначається, що 1 червня після загибелі трьох людей, батьки різних столичних шкіл почали скаржитися, буцім-то рішенням Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дітей переводять на дистанційне навчання. Такі повідомлення в батьківські чати розіслали вчителі.

"Наша геніальна міська влада зробила геніальний висновок з сьогоднішньої трагедії - і відзавтра школярі навчатимуться онлайн, бо школа буде працювати виключно як укриття цивільного захисту. Тобто якщо раніше під час тривог хоча б діти були у відносній безпеці в укритті школи (куди вони могли дуже швидко спуститися), то тепер вони сидітимуть по квартирах", - написала користувачка Ірина Свєтікова напередодні, додавши відповідний скрін повідомлення.

Читайте також: Затримано чотирьох осіб: поліція знайшла причетних до загибелі людей біля укриття в Києві. Фото

Таку ж інформацію надали батьки першокласників інших двох шкіл у Дніпровському та Дарницькому районах.

У столичній адміністрації заперечили інформацію про можливе переведення шкіл на дистанційне навчання. Катерина Баранова, речниця відомства, у своєму коментарі LB.ua заявила, що на засіданні комісії 2 червня не було прийнято жодного рішення про перехід на дистанційне навчання. Вона також підтвердила, що першокласники з понеділка, 5 червня, продовжать навчання в школах, як це було раніше.

У відповідь на запитання щодо подальших дій, якщо школи продовжать настоювати на дистанційному навчанні, речниця КМДА порадила батькам написати на фейсбук-сторінку столичної адміністрації, зазначивши назву школи. Вона обіцяла, що влада швидко реагуватиме на ці повідомлення.

Окрім питання про закриття шкіл, мережею також ширилися чутки про чергування вчителів уночі у школах. Катерина Баранова наголосила, що саме стосовно вчителів такого рішення комісії немає. Тобто, чергових все ж призначатимуть, але це буцімто не стосуватиметься освітян.

Раніше ми писали, як працюватимуть бомбосховища.

  • Вас може зацікавити:

Влада хоче призначити Кличка винним у трагедії і відправити в нокаут місцеве самоврядування - експерт

Спокійна, смілива, неймовірна дитина: від обстрілу в Києві загинули 9-річна дівчинка та її мама

Це якийсь жах: в мережі показали фото укриттів в Києві