RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Зловмисник загинув під час штурму: з'явилось відео спецоперації в Шевченківському суді Києва

Ігор Гуменюк, який влаштував вибух у Шевченківському суді Києва у середу, 5 липня, загинув - це сталося під час підриву вибухового пристрою під час штурму.

Про це повідомляє Національна поліція України.

"Спеціальна поліцейська операція на місці події в Шевченківському суді завершилась, зловмисник загинув, коли підірвав вибуховий пристрій під час штурму. Також поранення отримали двоє спецпризначенців КОРД", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подія кваліфікована слідчими як замах на життя працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 15, ст. 348 ККУ) та замах на втечу з місця позбавлення волі або з-під варти (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 393 ККУ).

Читайте також: Вибух у Шевченківському суді Києва: фото, відео і останні подробиці

Нагадаємо, Ігор Гуменюк відомий тим, що підірвав вибухівку 31 серпня 2015 року, кинувши гранату у силовиків під будівлею парламенту. Тоді правоохоронці затримали близько трьох десятків людей, які брали участь у подіях під парламентом. 16 з них за кілька днів заарештували на два місяці. Серед них був Гуменюк. Його звинуватили у тому, що це саме він кинув гранату у стрій нацгвардійців. При затриманні, заявили у МВС, у нього знайшли ще одну гранату. На час затримання він був добровольцем "Січі", згодом підпорядкованому МВС.

Як пишуть ЗМІ, перед подіями під Верховною Радою він написав рапорт про звільнення з цього батальйону та відбув з Курахова Донецької області у Київ. До служби в МВС чоловік був активним партійцем "Свободи".

Раніше ми публікували подробиці про чоловіка, який влаштував вибух в київському суді.

  • Вас може зацікавити:

Клименко про вибух в суді Києва: відео брифінгу і головні факти від міністра

Сексистський скандал у Львівському медуніверситеті: одіозного ректора звільнено

Скільки коштує українцям утримувати одного російського полоненого: в ГУР назвали суму