RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Києві вітряний армагедон: негода валить дерева, є жертви, фото і всі подробиці

У Києві зафіксували першу смерть унаслідок негоди у суботу, 28 жовтня, - на чоловіка упало дерево. Жінка через падіння гілок отримала травму хребта. Дерева також падають на машини та автівки – рятувальники закликають жителів Київщини залишатися вдома.

Про це йдеться у місцевих Telegram-каналах.

Зазначається, що трагедія, внаслідок якої загинув чоловік, трапилася у Шевченківському районі Києва. Від поривів вітру на нього упало дерево. Медики, які прибули на місце події, намагалися реанімувати чоловіка, але його травми виявилися несумісні з життям. У цьому ж районі жінка отримала травму хребта через падіння гілок, її госпіталізували.

Тим часом біля старого кінотеатру "Тампере", що на Відрадному масиві у столиці, дерево упало на кіоск, у якому знаходяться люди. На місце прибули "Швидкі", працюють рятувальники. Наразі доля людей невідома.

У Дніпровському районі Києва дерево впало на підʼїзд та вибило в ньому вікна.

Читайте також: Зламані дерева і літаючі сміттєві баки: в Києві розгулявся потужний буревій, фото і відео

А у передмісті столиці на трасі прямо на дорогу упав рекламний щит. Через повалені дерева та металеві конструкції, які зносить вітром перекривається багато вулиць. Обмежено або ускладнено рух майже по всьому місту.

Дерево впало також на автівку на проспекті Берестейському. Людина, яка перебувала у транспортному засобі, від госпіталізації відмовилась. На Лісовому проспекті упало гігантське дерево більше метра в діаметрі.

На Новообухівській трасі також упала сосна прямо на машини, що стояли на дорозі. Чи є жертви наразі невідомо. Окрім цього, завалився паркан тренувальної бази Динамо, падають рекламні конструкції.

Повідомляється про велику кількість повалених дерев у Парку партизанської слави.

У мережі також опублікували відео моменту, як шалений вітер зриває металеву конструкцію на Оболоні та викидає прямісінько на дорогу, де було перекрито рух.

Рух перекрили і на мості між Бучею та Ірпенем, з боку Ворзеля, в районі Прапора, адже там впало дерево. В Ірпені також працюють рятувальники – дерево впало на автівку, водій вижив.

Тим часом У ДТЕК попереджають про можливі аварійні відключення унаслідок негоди.

"Друзі, у Києві пориви вітру до 25 м/с. Негода може призвести до аварійних відключень світла. Наші фахівці в посиленому режимі готові ліквідовувати наслідки негоди. За прогнозами синоптиків такі погодні умови з сильним вітром і дощем протримаються протягом всього дня 28 жовтня", - йдеться у повідомленні.

КМВА попереджає жителів Київщини про небезпечні погодні явища та закликає перебувати вдома.

У разі падіння гілок чи дерев можна зателефонувати до:

  • аварійно-диспетчерської служби "Київзеленбуду": 0442724018.
  • рятувальників 101 або 0444303713 (телефон КАРС).

Раніше ми писали, що на Київщині 28 жовтня оголосили "помаранчевий" рівень небезпечності.

  • Вас може зацікавити:

Теплий перехід на зимовий час: прогноз погоди на вихідні 28-29 жовтня

Погода в Україні різко зміниться: яких сюрпризів очікувати до кінця місяця

Температурні гойдалки і мокрий Новий рік: чи чекати взимку снігопадів і коли вдарять перші морози