RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Київ під ударами: Росія влаштувала масову атаку "шахедів", є руйнування і постраждалі

Вночі 25 листопада Київ зазнав масованої атаки іранських дронів-камікадзе Shahed.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

Повітряну тривогу у столиці оголосили о 02:37. Перші вибухи, як зазначають кореспонденти "Апострофа", пролунали після 5-ї ранку.

Читайте також: Росія вдарила по Херсону, Бериславу та Чорнобаївці: фото і дані про загиблих

Атака дронів 25 листопада - інформація від Віталія Кличка

О 5:25 мер Києва Віталій Кличко підтвердив інформацію про вибухи та зазначив, що сили ППО активно працюють над знищенням іранських Shahed. Окремо топпосадовець попередив, що на столицю йде ще кілька груп БПЛА та закликав громадян залишатися в укриттях.

О 5:44 Кличко повідомив про падіння уламків Shahed у Печерському районі та виклики медиків у Солом'янському.

"У Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося загоряння в приміщенні дитсадка. Також у цьому районі загоряння на відкритій місцевості. Пожежно-рятувальні служби на місці", - продовжив Кличко.

О 6:11 мер розповів, що у Солом'янському районі сталося загоряння у кількох локаціях - у житловому будинку та нежитлових приміщеннях. Через гостру реакцію на стрес постраждала 11-річна дитина, якій медики надають допомогу на місці. Станом на зараз, у Солом'янському районі двоє постраждалих.

"У житловому будинку в Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. Рятувальники здійснюють роботи з деблокування двох жінок", - повідомив Кличко о 6:35.

Падіння уламків Shahed також зафіксовано у Дніпровському районі Києва. За словами Кличка, уламки дрона-камікадзе впали на багатоповерховий будинок - частину БПЛА виявили на сходовій клітині верхнього поверху. Інформацію про потерпілих у Дніпровському районі Кличко не уточнював.

О 7:35 Віталій Кличко повідомив, що уламки БПЛА впали на чотириповерховий житловий будинок. Рятувальники оперативно виїхали на місце НП.

Атака дронів 25 листопада - інформація від командування ПС ЗСУ та моніторингових каналів

О 6:20 командування Повітряних сил попередило, що з Курської області в напрямку Сумщини загарбники випустили нову партію БПЛА. О 7:15 з'явилося нове попередження від військових про те, що кілька груп Shahed рухаються у напрямку Києва з північно-східного напрямку.

Нові вибухи кореспонденти "Апострофа" почули о 7:16, після чого знову почали активно працювати системи ППО. Моніторингові канали повідомляють, що під час масованої атаки вдалося знищити щонайменше 35 дронів-камікадзе Shahed.

"Загроза для Києва лишається з Північно-Східного напрямку. Ця група добігає кінця", - йшлося у повідомленні пабліку Monitor від 7:33.

Атака дронів 25 листопада - інформація від військової адміністрації Києва

О 4:09 начальник КМВА Сергій Попко попередив містян, що велика кількість іранських Shahed заходить на Київ з різних напрямків. Майже за дві години посадовець зазначив, що внаслідок падіння уламків сталося загорання на території дитячого садочку в Солом'янському районі, а в деяких прилеглих будинках повилітали шибки.

"Внаслідок збиття ворожих дронів зафіксовано падіння уламків в Голосіївському районі на зону зелених насаджень, без потерпілих. У Печерському районі - також на незабудовану територію. Попередньо без наслідків. У Солом'янському районі внаслідок падіння уламків є двоє постраждалих - в обох гостра реакція на стрес, без госпіталізації. Також в цьому районі у 5-поверховому будинку сталося руйнування на другому поверсі, вибиті шибки. В будівлі заблоковано дві жінки. Проводяться роботи по деблокування", - більш детально розповів Попко про наслідки атаки о 7:21.

О 7:37 Сергій Попко повідомив про падіння уламків БПЛА на багатоповерховий будинок у Голосіївському районі, але зазначив, що інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

Раніше ми розповідали, що під Одесою зафіксовано влучання в адмінбудівлю під час масованого обстрілу ЗС РФ.

Вас може зацікавити:

Точно в ціль: Наєв показав вражаюче відео роботи сил ППО на півночі

Масований обстріл Херсонщини: серед 6 загиблих є дитина

Окупанти знову обстріляли Херсон: загинула жінка, поранено дитину