RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Події

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Дитсадок без вікон і "літаючі" автівки на дитмайданчику: нові подробиці ракетного удару по Києву, фото і відео

У ніч проти середи, 13 грудня, російські окупаційні війська атакували Київ балістичними ракетами. Усі ворожі цілі було збито, однак, через падіння уламків пошкоджено багатоповерхівки, лікарню, садочок, автівки та поранено понад 50 людей.

Ситуацію прокоментував мер столиці Віталій Кличко у Telegram-каналі.

Варто зазначити, що основний удар взяв на себе Дніпровський район столиці. Туди приїхав очільник міста та поспілкувався з мешканцями.

За його словами, уламки балістичної ракети впали у двір багатоповерхівки. Припарковані автівки повідлітали на десятки метрів. А у дворі будинку в Дніпровському районі, який найбільше постраждав від вибуху - величезна вирва.

"Внаслідок цього пошкоджений і будинок, і дитячий садок, розташований поруч. У дворі згоріли припарковані авто, а також повилітали шибки в прилеглих будинках та школі. Мешканців пошкодженого будинку оперативно евакуювали вночі", - заявив він.

На місці події працюють оперативники й після їх дозволу люди зможуть забрати необхідні речі з домівок, а вибиті шибки комунальники тимчасово затягнуть плівкою. Далі буде проводитися експертиза, що допоможе визначити ступінь руйнування.

Читайте також: Київ атакували 10 балістичними ракетами: нові кадри наслідків російського удару

"Якщо несучі конструкції будинку неушкоджені, ми оперативно відновимо житло, аби мешканці якомога швидше повернулись до своїх домівок. Якщо ж пошкодження конструкцій критичні, будемо розглядати варіант капітального відновлення будинку. Відновлювати доведеться і дитсадок", - наголосив Кличко.

Він також додав, що на час відновлення міська влада надасть тимчасове житло постраждалим мешканцям. Також на місці працює пункт обігріву, розгорнутий рятувальною службою.

Нагадаємо, внаслідок падіння уламків у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах пошкоджено чотири багатоквартирні та чотири приватні житлові будинки, а також комунальні споруди. Зокрема повідомлено про пошкодження будівлі садочку: понівечено фасад будівлі, вибиті вікна. Наразі відомо про 53 постраждалих, з них шестеро дітей. Госпіталізовані до лікарні 18 осіб. Окрім того, пошкоджені 19 автомобілів, 4 з яких повністю знищені. У Дніпровському районі 35 приватних будинків залишаються без світла внаслідок пошкоджень ліній електропередач уламками ракет. Орієнтовно електропостачання буде відновлено до 14:00.

Раніше ми писали, що ворог атакував Одещину "шахедами".

  • Вас може зацікавити:

12-метрова вирва і пошматовані будинки: наслідки ракетної атаки РФ у Києві, фоторепортаж

Ворог після довгої паузи запустив ракети по Києву: перші подробиці про наслідки атаки

У Кобзона аншлаг: в Генштабі оновили дані про втрати РФ