Влада

Транспортний колапс у Києві з 5 квітня: кого пустять в метро, хто видає перепустки

З 5 квітня після запровадження в Києві жорсткого карантину вхід до метро та наземного транспорту буде здійснюватися за спецперепустками. Отримати їх зможуть лише працівники критичної інфраструктури.

"Апостроф" з'ясовував, де можна отримати спецперепустки для проїзду в столичному транспорті і які категорії громадян зможуть їх отримати.

Рішенням міського голови, у Києві з 5 по 16 квітня людям заборонено їздити в київському транспорті. Виняток становлять працівники так званої критичної інфраструктури, які зможуть потрапляти в метро, трамвай чи маршрутку лише за перепустками.

Але інформації стосовно переліку категорій осіб, які уповноважені отримати таку перепустку, допоки немає. У "Київпастрансі" просять почекати офіційної інформації.

"Інформацію, яку оприлюднив наш мер – це все, що нам відомо. Офіційне розпорядження з описом всіх обмежень ще не отримали", - прокоментували у прес-службі відомства.

Коли кияни отримають таку інформацію, у прес-службі теж не повідомили.

"Ви зможете їздити за своєю перепусткою, якщо вам видадуть її на роботі", - прокоментувала ситуацію прес-секретар заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

"Можете запитати у вашого кадровика, чи належить ваше підприємство до критичної інфраструктури", - порадила прес-секретар "Київського метрополітену" Наталія Макогон.

Наразі відомо лише про розпорядження перевести працівників на дистанційний режим роботи або відправити у відпустку.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві посилили карантин з 5 квітня: ресторани і кафе продовжать працювати тільки на виніс або доставку. Торгово-розважальні центри також залишаються закритими. Продуктові ярмарки припиняють свою роботу з 1 квітня.